Po kauzách s mäsom z cudziny rastie záujem Slovákov o to tuzemské. V BILLE pracujú len s overenými slovenskými dodávateľmi

Hoci kvalita potravín vyrobených v Európskej únii sa dlhodobo drží na vysokej úrovni, aj v tomto odvetví niekedy nastanú nepríjemné odhalenia.

26.10.2022 00:00
Billa, pr Foto:

Najnovšie je to škandál s kuracím mäsom u nášho severného suseda. BILLA preto uisťuje zákazníkov, že na svojich pultoch v dennej ponuke predáva kuracie mäso takmer výlučne zo slovenských chovov. Domácich dodávateľov BILLA podporuje prostredníctvom projektu Doba slovenská, ale aj vybudovaním obľúbených privátnych značiek.

V ostatných týždňoch Európou otriasa kauza s krmivom kontaminovaným technickými olejmi a mazivami. To malo byť podávané hydine na poľských farmách. Keďže nie je vylúčené, že sa nebezpečná poľská hydina mohla dostať aj k slovenským zákazníkom, štátny potravinový dozor momentálne vykonáva zvýšené kontroly a spotrebiteľom odporúča tomuto mäsu sa vyhýbať. Prieskumy spoločnosti BILLA pritom potvrdzujú, že zákazníci vnímajú zahraničné potravinové kauzy citlivo. V tohtoročnom prieskume skončilo kritérium slovenského pôvodu mäsa až na piatom mieste. Za dôležitý ho označilo 75 % opýtaných. V podobnom prieskume BILLA z roku 2019 nakupovalo prioritne slovenské mäso až 88 % zákazníkov a pôvod mäsa skončil na priečke dôležitosti na druhom mieste, hneď za kvalitou a čerstvosťou. Vyzerá to tak, a potvrdzujú to aj výsledky prieskumov, že spotrebitelia si všímajú krajinu pôvodu mäsa pri prebiehajúcich kauzách.

Billa, Masiarovy vyber, pr, nepouzivat

Garancia slovenského mäsa

BILLA v aktuálnej situácii ubezpečuje zákazníkov, že z jej predajní si poľskú hydinu domov neodnesú. Naopak, v rámci vlastnej značky Slovenská farma BILLA už od roku 2013 zákazníkom ponúka kvalitné mäso výlučne z domácich chovov, a tiež ovocie a zeleninu lokálneho pôvodu. Medzi hlavných dodávateľov mäsa značky Slovenská farma patria farmy Jurová, Veľký Ďur, Tajná či Padáň. Chované zvieratá tu dostávajú nutrične vyvážené krmivo a sú v starostlivosti odborníkov s dlhoročnými skúsenosťami v odbore. „Mäso značky Slovenská farma pravidelne podrobujeme testom kvality, pričom v dodržiavaní hygienických predpisov sme veľmi prísni. K dispozícii tiež máme pravidelné laboratórne výsledky aj prehlásenia od všetkých dodávateľov. O vysokej kvalite slovenského mäsa v našich supermarketoch niet žiadnych pochýb,“ uviedla Albena Georgieva, prevádzková riaditeľka BILLA.

Billa, pr, nepouzivat

Vysoký štandard kvality za výhodnú cenu prináša aj privátna značka Mäsiarov výber, ktorou spoločnosť BILLA rozšírila svoj mäsový sortiment v úvode tohto roka. Pod logom tejto značky si zákazníci môžu zakúpiť hydinu, bravčovinu a hovädzinu od starostlivo vybraných dodávateľov. Hydina Mäsiarov výber je až z 99 % slovenská, lokálneho pôvodu. Zvyšné hydinové mäso BILLA dováža z českých fariem. Vo všeobecnosti pochádza hydina Mäsiarov výber z welfare chovov, kde majú zvieratá stály prístup k napájadlu s vodou a ku krmivu bez pridaných antibiotík a rastových hormónov. V rámci značky Mäsiarov výber je samozrejmosťou, že pri každom produkte je garantovaná čerstvosť a dvojitá kontrola kvality. V predajniach s chladiacim pultom mäso opracúvajú profesionálni BILLA mäsiari, v ostatných prevádzkach si zákazníci môžu produkty zakúpiť v ochrannej atmosfére. K vysokému štandardu tohto mäsa prispieva aj kontrola na príjme skladu. „Naša privátna značka Mäsiarov výber zákazníkom ponúka čerstvé mäso tej najvyššej kvality za výbornú cenu. Spolupracujeme len s overenými dodávateľmi, pre ktorých sú spokojnosť zákazníkov a poctivé remeslo prioritami,“ povedala A. Georgieva.

chyba