Spoznajte príbeh mäsa zo Žitného ostrova

Na úrodnom Žitnom ostrove, ktorý je najväčších riečnym ostrovom v Európe, je tradíciu pestovania plodín a chovu hospodárskych zvierat veľmi dlhá. Zvieratá sprevádzajú lokálnych farmárov každý deň. Hydina, dobytok, ošípané, aj krásne mangalice. Aj tu platí, že len z dobrého chovu môžeme získať kvalitné a chutné mäso.

29.09.2021 00:00
Kukkonia, PR, nepouzivat

Úrodný región praje zdraviu zvierat

Žitný ostrov a oblasti v jeho bezprostrednej blízkosti sú známe svojou úrodnou pôdou a bohatou nádielkou ovocia a zeleniny. Ľudia tu žijú v úzkom kontakte s prírodou. Nadväzujú tak na tradície svojich predkov. Starostlivosť o dobytok je tu príkladná a okrem chovu známych druhov ošípaných a hovädzieho dobytku tu nájdete aj unikátnu mangalicovú farmu. Mäso z mangalíc je považované za zdravšie, veľmi kvalitné a skutočne chutné. Mangalicová masť má navyše veľmi nízky podiel tzv. zlého cholesterolu, dokonca porovnateľný s hodnotami olivového oleja.

Od chovateľa cez spracovateľa na váš stôl

Farmári však obvykle nemajú čas a zázemie na predaj svojho mäsa priamo konzumentom. Ich každodennou prácou je starostlivosť o zvieratá. Práve preto vznikol projekt Kukkonia Meat, ktorý prináša lokálnych chovateľov bližšie k spracovateľom, mäso z chovov profesionálne spracúva do podoby výrobkov a čerstvého mäsa, a tiež zabezpečuje jeho predaj až na váš stôl. Zakúpiť si ho môžete nielen v miestnych predajniach v Dunajskej Strede a vo Veľkom Mederi, ale aj cez online shop www.kukkoniameat.sk.

kukkonia2, PR, nepouzivat

Prečo podporovať lokálne podniky

S výrobkami Kukkonia Meat máte vždy garanciu lokálneho a overeného pôvodu. Máte istotu, že mäso k vám necestovalo stovky či tisíce kilometrov na úkor jeho kvality. V mäsokombináte v Dunajskej Strede pracujú zruční mäsiari, ktorí svoje remeslo dokonale ovládajú. Mäso je tak spracúvané kvalitne a bez zbytočných zvyškov. Výrobky ako masť, údeniny, klobásky či sezónne zabíjačkové špeciality sa vyrábajú podľa tradičných receptúr a postupov. Všetko za pomoci najmodernejších technológií, ktoré prácu spracovateľom veľmi uľahčujú. Kto chce variť a jesť kvalitne, sezónne a trvalo udržateľne, mal by myslieť na to, odkiaľ suroviny do jeho jedál pochádzajú. V prípade Kukkonia Meat je to jasné. Kukkonia je totiž starý, tradičný názov pre Žitný ostrov. A práve táto oblasť spolu s jeho blízkym okolím je miestom pôvodu mäsa značky Kukkonia Meat.

kukkonia4, PR, nepouzivat

Úprimne zo Žitného ostrova

Projekt Kukkonia Meat je projektom tzv. krátkeho dodávateľského reťazca. Ukazuje, že jesť lokálne a podporovať domácich chovateľov a podniky, je možné aj dnes. Kukkonia Meat premieňa dary prírody na najchutnejšie špeciality. Tak, ako tomu bolo odjakživa.

kukkonia3, PR, nepouzivat
chyba