Láska na tanieri: Recept s vôňou exotiky, ktorý poteší aj vegetariána

21.05.2020 00:00
kaufland, PR článok, nepoužívať
Autor:

Láska ide cez žalúdok a ako je známe, nepozná hranice. A to ani v súčasnej situácii, kedy môžeme o spoločnej ceste do dovolenkového raja chvíľu iba snívať.

Oslávte preto máj, lásky čas ďalekou cestou s vôňou exotiky tento rok radšej „len” v pohodlí vlastného domova. Navodiť atmosféru horúcich diaľok si predsa môžete aj vo svojej kuchyni. Ak pridáte k receptu na vegetariánske karí od food blogerky Lenivej kuchárky aj veľkú dávku lásky, zabodujete aj v prípade, ak je váš partner presvedčený vegetarián.

Vegetariánske karí á la Lenivá kuchárka

Ak ste v príprave indickej kuchyne nováčikom, tento recept pre vás môže byť skvelým začiatkom. Naučí vás správne odhadnúť pomer korenín a zeleniny tak, aby ste si doma vyčarovali naozaj delikátnu porciu exotiky. Dobrú chuť!

Autor: Kaufland

Ingrediencie (na 4 porcie)

2 lyžice panenského olivového oleja K-Bio
2 šalotky/3 strúčiky cesnaku
10 g nastrúhaného zázvoru
čili paprička/lyžica horčicových semienok/lyžica kurkumy
30–50 g žltej karí pasty
mrkva, červená paprika, menšia brokolica
cuketa K-Bio
400 ml kokosového mlieka K-Bio
soľ, čili korenie, sušený cesnak, hrachové lusky, jarná cibuľka, limetka
200 g bio tofu K-take it veggie
200 g ryže basmati

Postup

Na olivovom oleji opečte do sklovita nadrobno nasekané šalotky. Pridajte nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor, nadrobno nasekanú čili papričku bez semienok, horčicové semienka, kurkumu a karí pastu (podľa intenzity chuti) a premiešajte. Restujte 2–3 minúty, pridajte na krúžky nakrájanú mrkvu, pásiky červenej papriky a kocky cukety, premiešajte a chvíľku ďalej restujte. Zalejte horúcou vodou (400 ml), prikryte pokrievkou a varte 15 minút. Pridajte kokosové mlieko a ružičky umytej brokolice a povarte len krátko, aby zostala chrumkavá (cca 5 minút). Na záver dochuťte soľou, čili korením a šťavou z limetky.

Tofu zbavte prebytočnej vody, nakrájajte na kocky, pridajte soľ, čili korenie a sušený cesnak a premiešajte. Okorenené tofu opečte dozlata na panvici s olivovým olejom a pridajte do karí. Podávajte s uvarenou ryžou basmati, plátkami limetky, čerstvými cukrovými hrachovými luskami a kolieskami jarnej cibuľky.

Všetky potrebné ingrediencie (nielen) na prípravu tohto receptu nájdete pod značkou K-take it veggie a K-Bio exkluzívne v Kauflande.

Náš tip: Ak chcete stolovať skutočne ako v Indii, vyhnite sa vidličkám a nožom. Ku karí sa zvykne konzumovať tradičný chlieb naan, ktorý slúži namiesto príboru. Ak servírujete karí bez naanu, používajte iba lyžicu.

Autor: Kaufland
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku