Kaufland znižuje ceny vybraného sortimentu o viac ako zníženú sadzbu DPH, ktorá bude platná na ďalšie tovary až od 1. januára 2020

28.11.2019 00:00

Od 5. decembra 2019 chystá Kaufland pre svojich zákazníkov predvianočné prekvapenie. „Takmer mesiac pred účinnosťou novely uvádzajúcej nové skupiny tovarov, na ktoré sa bude uplatňovať nižšia sadzba DPH, sme sa rozhodli odstrihnúť z cien vybraných tovarov tak, akoby už došlo k zníženiu DPH a ešte niečo navyše,“ oznámila Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

K rovnakému kroku Kaufland pristúpil aj v decembri 2015 a upravil ceny vybraného tovaru smerom nadol ešte pred avizovaným znížením DPH z 20 na 10 %. Tohtoročné zníženie cien o viac ako plánovanú nižšiu sadzbu DPH sa bude týkať desiatok slovenských výrobkov. „V centre nášho záujmu je vždy zákazník, ktorému chceme ponúkať tovar najvyššej kvality za čo najvýhodnejšie ceny. Aj preto sme sa už v decembri rozhodli znížiť ceny, aby zákazníci nemuseli čakať až do januára na zníženú sadzbu DPH. Zákazníci tak nakúpia za výhodnú cenu vybrané druhy ovocia a zeleniny, mliečne výrobky, ale aj med či kyslú kapustu, ktoré patria medzi obľúbené predsviatočné produkty,“ uzatvára Lucia Langová.

Foto: PR servis
Digiline, Kaufland, PR článok, nepoužívať
chyba