Život bez obmedzení: Sieť slovenských potravín KRAJ pomáha ľuďom s potravinovými intoleranciami

Viac ako polovica ľudí trpí nejakou formou potravinovej intolerancie, pričom mnohí z nich o tom ani nemusia vedieť. Konzumácia bežného jedla sa kvôli neznášanlivosti niektorej potraviny môže premeniť na nepríjemný zážitok. Rozoznať, ktorá potravina škodí a ako ju v jedálničku nahradiť pritom nie je zložité, ak má človek dostatok informácií. Slovenská sieť potravín KRAJ sa projektom Život bez obmedzení stáva partnerom pre všetkých ľudí s potravinovými intoleranciami.

06.08.2019 08:45
Foto: PR servis
KRAJ, pr článok, reklama, nepoužívať

Potravinová intolerancia sa týka čoraz širšej skupiny Slovákov. Tento problém rozhodne netreba ignorovať, zaťažovanie tráviaceho traktu nevhodnými potravinami totiž môže len priťažiť. Ak má človek dostatok informácií, intolerancia pre neho nemusí znamenať zásadný problém. KRAJ prostredníctvom projektu Život bez obmedzení pomáha ľuďom zorientovať sa v tejto problematike, rozoznávať príznaky potravinovej intolerancie, ale aj poskytuje informácie, ako s ňou bez problémov žiť. Na webovej stránke projektu https://krajpotravin.sk/…ez-obmedzeni a FB https://www.facebook.com/…dzeniskrajom ľudia nájdu novinky, recepty, podcasty alebo sa môžu pýtať otázky, na ktoré im bude odpovedať odborný garant projektu doktor Vladislav Abaffy zo Súkromného zdravotníckeho centra Hippokrates. MUDr. Abaffy je dlhoročným odborníkom v oblasti príjmu správnej a vyváženej výživy, histamínovej intolerancie a potravinovej alergie, čo sú v dnešnej modernej dobe veľmi rezonujúce témy. Súkromné zdravotnícke centrum Hippokrates sídli v Bratislave a poskytuje komplexné zdravotné služby v odbore neurológia, interná medicína, rehabilitácia, medikamentózna a infúzna liečba, arteterapia a liečba potravinových intolerancií.

Produkty pre stále sa rozširujúcu skupinu spotrebiteľov s potravinovými intoleranciami a stravovacími obmedzeniami majú na pultoch potravín KRAJ široké zastúpenie. „Okrem toho, že v obchodoch KRAJ nájdete širokú paletu produktov špecializovaných kategórií, je našou ambíciou šíriť osvetu a poskytnúť odborné informácie k tejto stále aktuálnejšej téme,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti TERNO real estate Stanislav Čajka.

Foto: SHUTTERSTOCK
kraj, PR článok, reklama, nepoužívať
chyba