Žijete bez lepku?

Každoročne v máji sa pozornosť médií sústreďuje na celiakiu. V Británii, či v USA už tradične venujú tejto téme týždeň povedomia o celiakii (13.-19.mája).

07.06.2019 07:00
Novalim, PR článok, nepoužívať Foto:

V Novalime žijeme bez lepku každý deň. Už od roku 1991, kedy sme začali výrobu prvých výrobkov bez lepku, sa venujeme vývoju a výrobe kvalitných bezgluténových výrobkov. Naše takmer 30-ročné skúsenosti pretavujeme do nových receptúr a technologických postupov, vďaka ktorým vám vieme prinášať kvalitné a bezpečné bezgluténové výrobky. V dvoch prevádzkach spracovávame iba prirodzene bezlepkové suroviny a preto naše výrobky spĺňajú najprísnejšie kritéria na bezpečnosť pre celiatikov.

Taktiež sa zapájame do šírenia osvety o celiakii alebo gluténovej intolerancii. Spolupracujeme so združeniami celiatikov, debatujeme a navzájom sa inšpirujeme. Dlhodobo podporujeme portál celiakia.sk alebo osvetovú činnosť portálu bezlepku.sk.

Foto: PR servis
Novalim, PR článok, nepoužívať

Ľudia, ktorí majú diagnostikovanú celiakiu alebo intoleranciu na lepok, nemajú veľmi na výber. Celiakia je diagnóza, ktorá sa zatiaľ nedá vyliečiť, dá sa s ňou však plnohodnotne žiť. Stačí len dodržiavať bezlepkovú diétu. Našim poslaním v Novalime je pomáhať všetkým „bezlepkáčom“ v tom, aby si vedeli pripraviť chutné jedlo, ktoré zodpovedá ich prísnej diéte, bez toho, aby museli robiť kompromis v chuti alebo kvalite. Takmer všetky naše výrobky môže celiatikom predpísať gastoenterológ.

Myslíme na všetkých. Na tých, ktorí sú zruční a skúsení a vedia si sami navariť či napiecť, ale aj na tých, ktorí majú menej skúseností či času. U nás si vyberie naozaj každý.

Naše bezgluténové výrobky (múky, polotovary, keksíky, cestoviny alebo parené a chladené výrobky) vyvíjame tak, aby vyhovovali našim tradičným chutiam a kulinárskym zvykom. Taká strúhanka alebo krupica bez lepku, nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Ak dostanete chuť na paprikáš, halušky, parené buchty, granadír alebo sviečkovú s knedľou – u nás nájdete suroviny alebo rovno hotové produtky na prípravu príloh.

Už ste vyskúšali našu parenú knedľu alebo plnené parené buchty? Bez akejkoľvek prípravy ich stačí len riadne napariť a podávať.

Foto: PR servis
Novalim, PR článok, nepoužívať

Ak radi pečiete, široká ponuka múk alebo polotovarov vám umožní piecť od koláčov, toriet, až po pečivo a chlieb. Ak sa vám dnes nechce stáť pri rúre, naše hotové chladené cestá bez lepku (medové alebo linecké) vás zachránia. Stačí ich len rozvaľkať, povykrajovať a upiecť.

Týždenne vám prinášame inšpiráciu vo forme overených bezlepkových receptov, navštívte našu stránku novalim.net alebo si prelistujte naše recepty na stránke www.varecha.sk.

Foto: PR servis
Novalim, PR článok, nepoužívať
chyba