Jeden z najlepších spotrebičov vo vašej kuchyni

Uprostred leta myslíte na obranyschopnosť organizmu a posilnenie imunitného systému asi len sporadicky. Slnka, vody, čerstvého vzduchu, množstva ovocia a zeleniny je všade naoakolo naozaj dosť. V zime je to už ale iné, a preto siahame po produktoch, ktoré sú často plné chémie, umelých prísad a konzervantov. Pokiaľ ale máte doma kvalitnú sušičku ovocia a zeleniny, dokážete sa potrebným množstvo zdravých vitamínov a energie zásobiť na celú zimu.

16.04.2019 00:00
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Nečakajte preto na náhodu a už teraz si vyberte ten najlepší a jeden z najdôležitejších spotrebičov vo vašej kuchyni. Chutné plody ovocných stromov a zeleniny, bylinky, huby a ďalšie iné veci, ktoré v tejto sezóne zozbierate, vám potom môžu spríjemniť nejedno večerné popoludnie alebo vás postaviť na nohy.

Nerobte to staromódnym spôsobom, ale s pomocou moderných zariadení, vďaka ktorým máte to najchutnejšie a hlavne zdravé sušené ovocie alebo zeleninu po celý rok. O tých najlepších, s ktorými je tento proces naozaj hračkou, si teraz niečo povieme.

Riešenie pre tých, ktorých nebaví zaváranie

Kvalitné sušičky na ovocie a zeleninu sú užitočnými kuchynskými spotrebičmi, ktoré spôsobom dehydratácie horúcim vzduchom a sušenia pripravujú tieto zdravé produkty na dlhodobejšie uskladnenie, s tým, že všetky užitočné látky sa v ovocí a zelenine zachovajú.

Nehovoriaco tom, že vám šetria čas a potrebné úsilie, ktoré by ste museli vynaložiť pri klasickom spôsobe sušenia. Potom je to ešte priestor, ktorého s modernou sušičkou získate asi najviac, pretože všetko zvládnete s jedným kompaktným zariadením. Takto spracované ovocie nepodlieha skaze, je zbavené vody a vlhkosti, čo znamená, že ani baktérie a plesne nemajú žiadnu šancu.

Čo by mohlo ovplyvniť výber vašej sušičky na ovocie?

Faktorov je veľmi veľa a závisia od konkrétnej situácie, pri ktorej rozhoduje typ ovocia alebo inej potraviny. Dôležité je množstvo, potrebný čas na sušenie, ktorý je spojený so spotrebou elektrickej energie a veľkosťou sušičky.

K najbežnejším sušičkám patria elektrické, fungujúce na základe určitého výkonu a prúdenia horúceho vzduchu z vykurovacieho telesa s ventilátorom. Modernejše verzie môžu pracovať na báze infračerveného žiarenia, pri ktorom ide o sušenie založenom na princípe infračerveného svetla.

Koľko spotrebuje energie?

Spotreba pri sušičkách znamená množstvo premenenej energie na teplo, ktoré s pomocou ventilátora rovnomerne usuší všetko vaše ovocie. Ak ho máte viac a budete chcieť sušiť častejšie, investujte do lepších zariadení.

Príkon 250 watov a viac v takomto prípade určite oceníte, zlatý priemer je asi 500 watov. Ak by ste však mali pochybnosti vo svojom rozhodnutí, tie najlepšie sušičky na ovocie nájdete aj na Testy-recenzie.eu

Aký má termostat?

Inak povedané regulátor teploty, je v sušičke ďalším z množstva dôležitých kritérií, ktoré ovplyvňujú jej spotrebu a potom samozrejme aj výber. Teplota ohrevu na uchovanie vitamínov a prospešných vlastností v potravinách by mala byť blízka tej prirodzenej. Pre bežné modely je najlepšia možnosť 30–75 ° C, pre infračervené od 40–60 ° C. Závisí to samozrejme aj od typu sušeného ovocia alebo inej sušenej potraviny.

Koľko potrebuje času?

Moderné sušičky sú vybavené časovačom, ktorý vás upozorní, že proces sušenia už prebehol a vy môžete ovocie uskladniť alebo konzumovať. Nie je nutná žiadna kontrola a vy sa tak môžete venovať niečomu inému. Ale pozor, nie všetky sušičky ho majú.

Aby zabrala čo najmenej miesta

To, ako rýchlo a dobre sa potravina usuší, závisí aj od tvaru a veľkosti sušičky. Okrúhla šušička je menšia a praktickejšia a určite sa zapáči vďaka svojim kompaktným rozmerom aj vám. Ohrev ide zo spodu, čím sa zaisťuje rovnomerné prehriatie všetkých poschodí a misiek.

Hranaté horizontálne sušičky majú zdroj tepla na boku alebo v zadu, vďaka čomu je prúdenie vdzuchu medzi ovocím ešte viac rovnomernejšie. Môžu byť ale väčšie, čo je potom v malej kuchyni problém.

Mala by byť tichým spoločníkom

Hlučné zariadenie dnes nechce nikto, no vybrať si podľa tohto kritéria vo výklade v obchode nie je jednoduché. Základným prvkom, ktorý bude v tomto smere rozhodovať, je ventilátor, ktorý zaisťuje prúdenie vzduchu. V prípade, že vám jej spustenie neumožnia priamo v prevádzke, prečítajte si recenziu a rôzne hodnotenia, ktoré sú niekedy tým najlepším ukazovateľom kvality.

Ak si ale dáte pozor na všetky nami spomenuté dôležité detaily, určite sa vám tú správnu sušičku na ovocie do vašej kuchyne a domácnosti podarí vybrať bez najmenších problémov.

Foto: PR servis
Dôvera, PR článok, nepoužívať
chyba