Zelený jačmeň na chudnutie. Užívanie a vedľajšie účinky

Zelený jačmeň je výborným doplnkom stravy, pokiaľ cítite dlhodobé oslabenie imunity, máte problémy s trávením alebo vás trápia infekcie. Je to čisto prírodný produkt, ktorý má množstvo pozitívnych účinkov na náš organizmus. Je voľne predajný, dostanete ho kúpiť v lekárni či v obchodnom reťazci, alebo na internete.

12.12.2017 08:50
jacmen

Čo je zelený jačmeň?

Účinky zeleného jačmeňu poznali už staroveké národy v Egypte, Ázii či Číne. Ide o typ zelenej trávy, ktorej výhonky obsahujú obrovské množstvo vitamínov, minerálov a výživných látok prospešných pre náš organizmus. Prirovnávajú ho k rastline Saw Palmetto. Celkovo sa v nej nachádza vitamín B1, B2, E, tiež železo, vápnik, draslík, horčík a kyselina listová. Všetky tieto látky pôsobia ako výborný antioxidant a navyše udržujú acidoalkalickú rovnováhu tela.

Ako pôsobia látky, ktoré zelený jačmeň obsahuje?

• Chlorofyl – jačmeň zelený obsahuje farbivo chlorofyl. Tento typ farbiva napomáhanie prenosu kyslíka z pľúc cez krvné rečište.

• Aminokyseliny – obsahuje až 18 druhov aminokyselín, ktoré sú veľmi prospešné pre náš organizmus. Háčik je v tom, že sami si nevieme aminokyseliny vytvoriť, a preto sú pre náš organizmus nedoceniteľné.

• Antioxidanty – v tele sa tvorí veľké množstvo radikálov, ktoré našu pokožku oslabujú, spôsobujú jej starnutie a práve antioxidanty sú schopné proti nim bojovať.

• Enzýmy – napomáhajú k správnemu fungovaniu celkového organizmu.

• Vitamíny – zelený jačmeň obsahuje veľké množstvo vitamínov, ktoré v takomto množstvo nie je možné vyťažíte z iného produktu .

Účinky zeleného jačmeňu na náš organizmus

Spomaľuje starnutie buniek

Pri užívaní mladého jačmeňa dochádza k zvýšenej tvorbe kolagénu, ktorý omladzuje našu pokožku. Taktiež pôsobí ako liek pri mnohých kožných ochoreniach a ekzémoch. Za priaznivými účinkami prejavujúcimi sa na našej pokožke sa ukrýva enzým superoxit dismutáz, ktorý ničí kyselinové radikály zodpovedné za starnutie buniek.

Trávenie a spaľovanie tukov

Užívaním zeleného jačmeňu sa upokojuje črevná mikroflóra. Chlorofyl má vplyv na zlepšenie žalúdočnej steny. Rýchlejšie spaľovanie tukov je spôsobené enzýmom, ktorý podporuje činnosť štítnej žľazy.

Posilňuje imunitný systém

Množstvo vitamínov, ktoré zelený jačmeň obsahuje sa pozitívne odrážajú na našom zdraví. Po jeho užívaní sa budete cítiť vitálnejšie, chrípky a prechladnutia, ktoré sú v zimnom období také časté vás začnú obchádzať. Pri stresujúcom životnom štýle je výborným prínosom energie. Pokiaľ trpíte únavou, skúste siahnuť po tomto doplnku.

Krvný obeh

Látky ako železo, draslík či kyselina listová majú priaznivý vplyv na tvorbu červených krviniek. Sú prospešné pri srdcovocievnych ochoreniach a znižuje výskyt infarktu .

Spracovanie zeleného jačmeňu

Zelený jačmeň sa dá zakúpiť vo forme tabletiek, čaju alebo prášku. Odporúčaný je prášok, ktorý sa zarába s horúcou alebo studenou vodou a tabletky, ktoré sú tiež dobrou alternatívou. Všetko však závisí od vašich osobných preferencií.

Dôležité je zakúpiť si taký produkt, ktorého sušená šťava bola získaná lisovaním mladých listov.

Dávkovanie

Produkt sa užíva výhradne nalačno. Ideálne je 20 min. po jeho užití nič nekonzumovať. Po tejto dobe by sa všetky výživné látky mali vstrebať do organizmu.

Prvé tri dni užívajte jačmeň len jedenkrát za deň, nasledujúce dni môžete dávku zvýšiť na 2 dávky denne. Druhú dávku užite v podvečerných hodinách, približne 2 hodiny po jedle.

Deťom stačí polovičná dávka. Dôchodcovia a ľudia trpiaci prekyslením žalúdku si dávku môžu zvýšiť.

Pokiaľ ste sa rozhodli pre práškovú formu zeleného jačmeňa, odporúča sa zarobiť 1čajová lyžička v 2dcl studenej vode poprípade ovocnej šťave, pokiaľ vám je chuť zeleného jačmeňu výrazne nepríjemná. Pri príprave čaju zo zeleného jačmeňa buďte však opatrní. Teplota vody nemôže presiahnuť 48°C, inak by prišlo k znehodnoteni­u látok.

Vedľajšie účinky

Zelený jačmeň nemá žiadne vedľajšie účinky, ktoré by mali negatívny dopad na ľudský organizmus. Avšak každý jedinec je odlišný, preto nie všetkým musí produkt vyhovovať. Môžu sa objaviť dočasné problémy ako je plynatosť, zhoršenie ekzému alebo nevoľnosť, ktoré by mali ustúpiť. Pokiaľ však cítite nepríjemné pocit dlhšiu dobu, prestaňte s užívaním produktu.

Kde nakupovať

Kvalitný zelený jačmeň nakúpite v ktoromkoľvek kvalitnom obchode so zdravou výživou. Cena je nízka, rodinný rozpočet určite nezaťaží. Odporúčame ale nákup v overenom internetovom obchode, ktorý má pozitívne recenzie. Navyše ak použijete zľavové kupóny (napríklad zo stranky zlavovekody.sk ), cena sa vám ešte zníži.

chyba