Mäsovýroba Róbert Gašparík zaujala na Danubius Gastro. Čo ocenili experti?

Tradičná trnavská spoločnosť Mäsovýroba – Róbert Gašparík si pripísala ďalšie ocenenie. Po minuloročnom obdržaní certifikátu kvality Slovak Gold za produkty nadštandardnej kvality ocenili firmu aj na najväčšom gastronomickom veľtrhu na Slovensku Danubius Gastro.

13.02.2017 13:20
zdroj: Róbert Gašparík - mäsovýroba s.r.o.
Róbert Gašparík - mäsovýroba s.r.o. zdroj: Róbert Gašparík - mäsovýroba s.r.o.

V poradí 24. ročník veľtrhu Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe predstavil na konci januára 2017 takmer 400 vystavovateľov v oblasti gastronómie, potravinárstva, technológií a vybavenia do hotelov, reštaurácií a kaviarní. Veľtrh sprostredkoval odbornej aj laickej verejnosti nové potraviny z celého sveta, ale aj kuchárske, pekárske, cukrárske, barmanské a baristické exhibície a súťaže.

Danubius Gastro sa za 24 rokov fungovania vyprofiloval na rozhodujúce podujatie vo svojom segmente nielen v domácom prostredí, ale aj v stredoeurópskom regióne.

„Účasť našej spoločnosti na veľtrhu hodnotíme veľmi pozitívne. Prezentovali sme naše vlastné výrobky širokej verejnosti z radov odborníkov aj bežných návštevníkov. Môžem zhodnotiť, že sa stretli s úspechom a pozitívnym ohlasom u stálych zákazníkov, ale aj u tých, ktorí ich ešte nepoznali,“ konštatuje obchodný zástupca spoločnosti Branislav Rusov.

Okrem poskytnutia priestoru pre odborné diskusie, stretnutia na obchodnej úrovni, ochutnávok a prezentácie produktov vyhlasujú organizátori Danubius Gastro aj ocenenia pre vybraných vystavovateľov.

V tvrdej konkurencii sa presadila aj trnavská spoločnosť Mäsovýroba – Róbert Gašparík. Zo 48 prihlásených exponátov, odborná komisia zložená z odborníkov z oblasti gastronómie, potravinárstva a obchodu vyhodnotila 10 najkvalitnejších exponátov veľtrhu. Spoločnosť Róbert Gašparík mäsovýroba získala za vystavovaný výrobok Kačacia paštéta cenu Danubius Gastro 2017 ako najlepší exponát veľtrhu. Ocenenie udelili za „paštétu vyrábanú podľa tradičnej receptúry jemnej konzistencie, výborne roztierateľnej s výraznou vôňou a chuťou po kačacej pečienke“.

„Veľmi nás teší názor odborníkov, s ktorým sa navyše počas konania veľtrhu stotožňovali aj samotní návštevníci. Z ohlasov počas ochutnávok sme často počuli, že naše výrobky zo sortimentu Domáce dobroty im pripomínajú ‘staré-dobré’ chute, s akými sa už dlho nestretli. Je to pre našu spoločnosť veľké ocenenie, pretože dbáme na zachovávaní pôvodných receptúr a chutí,“ pripomenul B. Rusov.

Veľtrh Danubius Gastro je po odbornej stránke na slovensku vrcholným podujatím. Zúčastňujú sa ho vrcholní predstavitelia slovenského potravínárskeho priemyslu, a preto má ocenenie z tohto veľtrhu pre trnavskú spoločnosť veľkú váhu.

Spoločnosť Róbert Gašparík mäsovýroba od roku 2006 vyrába mäsové a údené výrobky v zrekonštruovaných priestoroch, ktoré spĺňajú prísne hygienické a technologické požiadavky a zodpovedajú požiadavkám najvyššej kvality. Odmenou za stabilnú kvalitu výrobkov a poctivosť voči svojim zákazníkom je pre trnavskú firmu udelenie certifikátu Nadácie Slovak Gold za produkty nadštandardnej kvality.

zdroj: Róbert Gašparík - mäsovýroba s.r.o.
Róbert Gašparík - mäsovýroba s.r.o. zdroj: Róbert Gašparík - mäsovýroba s.r.o.
chyba