Programové vyhlásenie vlády - podvod voči voličom

Nová vládna garnitúra už schválila svoje Programové vyhlásenie vlády. V skutočnosti by sa ale malo skôr volať Podvod voči voličom. Politici dnešnej koalície pred voľbami garantovali, že nebudú rušiť sociálne istoty, presadzovali moderný štát, menej byrokracie alebo sľubovali výstavbu 20 tisíc nájomných bytov ročne.

01.05.2020 00:00
smer, Sviatok Prace, pr clanok, reklama,... Foto:

A realita? V schválenom Programovom vyhlásení vlády sa nedočítate nič o zachovaní obedov alebo vlakov zadarmo. S nápadom rušiť vlaky zadarmo prišla dokonca nová vláda ešte skôr, ako získala dôveru v parlamente. Namiesto efektívnejšieho štátu nám pribudne ministerstvo, aby mal každý politik novej vlády svoje teplé miestečko. A koľko bytov chce nová vláda ročne postaviť? Ani to sa z tohto základného plánu vlády na najbližšie štyri roky nedočítate. Nová vláda takto jasne a jednoznačne priznáva, že voľby vyhrala sľubmi, ktoré nehodlá splniť. Rezignovala na ne na samotnom začiatku vládnutia.

Strana SMER – SD naopak vždy dodržiava svoje sľuby. Všetkými spôsobmi budeme bojovať za ochranu sociálneho štátu. Už dnes upozorňujeme na prešľapy, ktoré vláda robí. Na rodinkárstvo v dosadzovaní ľudí na lukratívne miesta alebo neodborné stranícke nominácie do funkcií vyžadujúcich profesionálov.

Osobitnú pozornosť a ochranu budeme naďalej venovať dôchodcom a zraniteľným skupinám, ktoré budú najviac zasiahnuté rušením sociálnych výhod a takzvanými reformami. Práve slovo reformy sa totiž v tomto podvode na voličoch vyskytuje častejšie ako napríklad dôchodok alebo dôchodca. Strana SMER – SD bude všetkými silami bojovať za to, aby sme nielen udržali sociálny štát, ktorý sme ako vládna strana budovali tri volebné obdobia, ale aby sme ho ešte aj rozvíjali.

Predložíme vlastné zákony na ochranu mladých rodín, pracujúcich, aj starších ľudí. Budeme trvať na spolupráci vlády s odbormi, aj organizáciami dôchodcov. Budeme hlasom všetkých, na ktorých sa nová vláda chystá spraviť podvod. A ľudia na vlastné oči uvidia, či politici súčasnej vlády dodržia svoje sľuby a podporia tieto zákony.

My svoje sľuby plníme. A urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme ochránili sociálny štát.

To je PRÍSĽUB VOČI VOLIČOM strany SMER – SD na súčasné volebné obdobie.

chyba