Na júnovú konferenciu ITAPA o digitalizácii príde aj najdlhšie úradujúci estónsky premiér

Prvýkrát od volieb predstaví staronová elita eGovernmentu verejnosti svoje digitalizačné plány na Jarnej konferencii ITAPA v Grand Hoteli River Park už 9. júna 2016. Program podujatia otvorí kľúčovým príhovorom Peter Pellegrini, podpredseda vlády SR pre investície, dnes už so zásadne posilnenými kompetenciami.

13.05.2016 13:09
Zdroj: ITAPA
logo itapa inzercia Zdroj: ITAPA

Keďže od júla preberá Slovensko prvýkrát v histórii úlohu predsedníckej krajiny Rady EÚ, na jarnej konferencii ITAPA prevezme symbolickú líderskú štafetu. S osobným posolstvom nám ju príde okrem Holanďanov odovzdať aj viceprezident Európskej komisie Andrus Ansip, zodpovedný za budovanie jednotného digitálneho trhu a zároveň bývalý, najdlhšie úradujúci estónsky premiér.

Jednotný digitálny trh je momentálne doménou nielen Bruselu, ale aj Slovenska, keďže si ho stanovilo ako jednu z prioritných tém v predsedajúcom období. So zvyšujúcim sa využívaním elektronických služieb a digitálneho obsahu bude Európska únia konfrontovaná nielen s úspešnými globálnymi platformami a sieťami… Bude konkurovať USA?

Na jarnej konferencii ITAPA sa okrem týchto tém prvýkrát verejne skonfrontujú aj predstavy a názory oficiálnej špičky eGovernmentu a predstaviteľov platformy Slovensko.Digital. Šéf sekcie informatizácie z MF SR Pavol Bojňanský, šéf ITAS Mário Lelovský, ako aj ďalší odborníci z IT komunity, pokryjú všetky dôležité aspekty tvorby digitalizačných projektov v novom období a debatovať sa bude o nich v Okrúhlom diskusnom stole.

To všetko a oveľa viac zažijete na Jarnej konferencii ITAPA – mieste, kde sa tvorí budúcnosť.

Program na www.itapa.sk, do pondelka 16. mája 2016 sa môžete registrovať so zľavou.

chyba