Dovolenka na kolesách: stres alebo príjemné dobrodružstvo?

14.04.2023 00:00
incheba foto 1, pr Foto:

Kedysi boli takmer priam až symbolom letného oddychu a dnes o nich – aj „vďaka“ pandémii koronavírusu – znova počuť čoraz intenzívnejšie. Hovoríme o karavanoch, ktoré sú pre ich priaznivcov stelesnením slobody, voľnosti a pohodlia. Len si to predstavte: zbalíte veci, nasadnete do auta a zamierite, kam vás len srdce ťahá – bez toho, aby ste sa museli báť, či budete mať kde na noc skloniť hlavu.

Ak je dovolenka v karavane odjakživa vaším snom, alebo len plánujete vyskúšať niečo nové, nezmeškajte obľúbený veľtrh cestovania ITF Slovakiatour v bratislavskej Inchebe. Ten bude od 20. do 23. apríla tradične plný tipov na nezabudnuteľné cestovateľské zážitky a dovolenka v karavane bude jedným z nich.

Okrem toho sa môžete tešiť na zastúpenie množstva domácich regiónov aj zahraničných krajín, vďaka ktorým objavíte zaujímavé miesta a získate množstvo inšpirácie na vaše cestovateľské dobrodružstvá. Nielen okolité krajiny ako Česko, Poľsko, Maďarsko či Rakúsko, ale aj Chorvátsko, Maroko či Etiópia môžu byť vaším budúcim cestovateľským cieľom, ktorý už teraz môžete „ochutnať“ na veľtrhu.

Foto: Incheba
incheba foto 2, pr

Plánujete dovolenku na Slovensku? Národná organizácia pre podporu a propagáciu cestovného ruchu SLOVAKIA TRAVEL vám priblíži známe miesta, ale aj lokality, ktoré možno ešte nepoznáte. Veď napokon, aj na malom Slovensku je stále čo objavovať. Napríklad aj kúpele – naša krajina vyniká kvalitou liečivých prameňov a mnohé z kúpeľov budú mať svoje zastúpenie aj na cestovateľskom veľtrhu. Novinkou bude účasť Vojenských lesov a Lesov SR, ktoré na veľtrh prinesú závan čerstvého lesného vzduchu. Patríte k fanúšikom vín? Prejsť sa na bicykli po vinohradoch, kochať sa výhľadmi a podvečer ochutnať poklady miestnych producentov – taký zážitok by zrejme neodmietol nikto. V Inchebe na vás budú čakať vinári z Malokarpatskej vínnej cesty, ktorí vás s radosťou prevedú lákavými zážitkami.

Foto: Incheba
incheba foto 3, pr

Z veľtrhu cestovania si môžete odbehnúť na súbežný Autosalon, kde okrem automobilových noviniek nájdete aj časť venovanú práve karavanom. Deň plný zážitkov môžete ukončiť na veľtrhu gastronómie Danubius Gastro, ktorý okrem gastronomických trendov, nových potravín, nápojov a vybavenia do gastro zariadení a prevádzok či domácich kuchýň, prináša aj chutné, voňavé a farebné kuchárske a cukrárske exhibície.

Foto: Incheba
incheba foto 4, pr

Trojica podujatí sa uskutoční od 20. do 23. apríla; vstupenky si môžete zakúpiť už teraz na Predpredaj.sk.

chyba