Špeciálne vysielanie ta3: Päť rokov od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Vražda novinára Jána Kuciaka otriasla v roku 2018 celým Slovenskom a šokovala svet. Udalosti, ktoré nasledovali po poprave mladého páru, dohnali ľudí na námestia a mali dôsledky aj na politickej scéne. Kam sme sa ako spoločnosť posunuli a aký odkaz zanechal investigatívny novinár Ján Kuciak? Sledujte špeciálne vysielanie ta3 v utorok 21. februára!

21.02.2023 12:43
ta3, nepouzivat

Televízia ta3 sa bude vo vysielaní venovať prípadu Jána Kuciaka už v rannom vysielaní v relácii Raňajky. Počas dňa prinesie divákom viaceré mimoriadne štúdiá – pýtať sa budeme odborníka na bezpečnosť a tiež dozorového prokurátora prípadu.

Pozvanie do ta3 prijali aj advokát Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica a zhovárať sa budeme aj so skúsenými novinármi a politológmi. V relácii Svet dnes o 14:00 zase privítame zahraničnú hostku, ktorej sa budeme pýtať, ako prípad Kuciak rezonoval v iných častiach Európy.

Vo vysielaní si pripomenie kľúčové momenty, ktoré sa už navždy budú spájať s vyšetrovaním vraždy novinára v demokratickej krajine. Naživo sa prihlásime aj z obce Veľká Mača, kde Jána Kuciaka a jeho partnerku zavraždili. Podvečer divákom prinesieme živé vstupy zo spomienkových pochodov 5 rokov bez Jána a Martiny, ktoré organizuje iniciatíva Za slušné Slovensko v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici.

Špeciálne vysielanie ta3 – hostia:

  • Annamária Škarbová Dömeová, investigatívna novinárka a bývalá kolegyňa Jána Kuciaka
  • Peter Bárdy, šéfredaktor aktuality.sk
  • Ján Petrovič, reportér Aktuality.sk a dlhoročný novinár
  • Roman Kvasnica, advokát Zlatice Kušnírovej
  • Radovan Bránik, bezpečnostný analytik
  • Corinne Vella – nadácia Daphne Caruana Galizia

Pozrite si aj rozhovor so sociologičkou Silviou Porubänovou, ktorej sme sa pýtali, ako vražda Jána a Martiny zmenila Slovensko.

Vražda Jána a Martiny predstavuje bod zlomu, hovorí sociologička. Ako nás udalosť ovplyvnila?

chyba