Zdravotné oblečenie nemusí byť nudné. Zdravotnícke oblečenie farebne - stavte na farbu!

Pred desiatkami rokov boli lekári, sestry a ďalší zdravotníci nútení nosiť uniformy jednoduchého strihu a jednotnú farbu: bielu. Dnešok je úplne iný.

17.02.2023 00:00
uniformshop, pr, nepouzivat

Zdravotné blúzky, zdravotné mikiny, tuniky, šaty, sukne a zdravotné zástery sú dostupné v širokej škále farieb av mnohých módnych strihoch. Dostupné strihy ukazujú, že v práci sestry, lekára alebo laborantky môžete zdôrazniť aj svoj zmysel pre štýl a vyzerať módne a zároveň profesionálne.

Dress code v nemocniciach a na klinikách

Veľké verejné aj súkromné zdravotnícke zariadenia majú prísne pravidlá obliekania personálu. V mnohých z nich je zakázané nosiť bežné oblečenie, ako je napríklad tričko pod lekárskou uniformou. To súvisí s podporou čistého pracovného prostredia bez patogénov, ktoré môžu byť zdrojom vrchného oblečenia. Zaujímavou praxou, ktorú využívajú niektoré nemocnice, je princíp používania rôznych farieb zdravotníckeho oblečenia na rozlíšenie zamestnancov konkrétnych správnych jednotiek nemocníc. V chirurgii sa napríklad najčastejšie nosia svetlo zelené alebo svetlo modré oblečenie. Takáto rozmanitosť farieb uľahčuje pacientom a osobám zvonku identifikáciu zamestnancov.

Evolúcia v priemysle lekárskych odevov

Priemysel zdravotníckeho oblečenia prešiel v posledných rokoch rýchlymi zmenami. Dnes sa návrhári navzájom predbehnú v nápadoch ponúknuť zástupcom lekárskeho priemyslu módne a jedinečné vzory a farby. Vznikajú samostatné projekty pre mužov a ženy, aby zdravotnícke oblečenie čo najlepšie vyhovovalo špecifickosti práce a vkusu zástupcov zdravotníckeho personálu. Ponuka zahŕňa rôzne kusy oblečenia šité na mieru potrebám užívateľov:

  • blúzky
  • nohavice
  • súpravy
  • zástery
  • tričká
  • tuniky
  • sukne
  • šaty
  • fleecové mikiny

Farebné zdravotnícke oblečenie je navrhnuté tak, aby bolo čo najjednoduchšie, teda s čo najmenším počtom miest, kde sa môžu hromadiť nečistoty, a zároveň aby boli zaujímavo strihané a dostupné v mnohých rôznych farbách.

Veľmi obľúbenou kombináciou zaručujúcou pohodlie je kombinácia: zdravotná blúzka + zdravotné nohavice. Zdravotné nohavice majú najčastejšie gumu alebo šnúrky v páse. Vďaka tomu sa dajú pohodlne nosiť v závislosti od obvodu pása. Zdravotné blúzky zase vynikajú rôznymi úpravami výstrihu, štýlovými doplnkami, prešívaním a vzormi. Široká škála farieb umožňuje ľubovoľne kombinovať zdravotné blúzky so zdravotnými nohavicami. Dobrovoľníci sa tiež môžu rozhodnúť pre lekárske sady.

Farba, vzor, strih – rôzne zdravotné oblečenie

Okrem tradičných zdravotných nohavíc, zdravotných blúzok alebo záster sú v ponuke aj individuálnejšie návrhy. Zdravotné sestry si dnes môžu pri svojej práci vybrať medzi mnohými farbami, vzormi a strihmi. Zdravotné oblečenie v intenzívnych farbách ukazuje, že môžete byť výrazní a profesionálni zároveň.

uniformshop, pr, nepouzivat
uniformshop, pr, nepouzivat

Dobre padnúce zástery, zdravotné sukne zapínané na zipsy s efektným prešívaním vpredu, voľné a vypasované šaty v energických farbách pre náročné ženy alebo efektné tuniky s jemnými lemami dokazujú, že zdravotné oblečenie môže byť veľmi ženské. Strihy na mieru zdôrazňujú prednosti postavy, a zároveň neobmedzujú v pohybe.

uniformshop, pr, nepouzivat

Materiály v zdravotníckom oblečení

Štýlové zdravotnícke oblečenie sa zdá nekonečné. V tejto súvislosti však zostáva otázka, ako to súvisí s vnímaným komfortom pri nosení? Aj v tomto ohľade si dali výrobcovia záležať na vkuse obdarovaných. Dnešné zdravotnícke oblečenie je vyrobené z najkvalitnejších tkanín: mäkké, vzdušné a odolné proti strate farby. Bavlna je stále obľúbená a ochotne vybraná, avšak v kombinácii s inými materiálmi. Vďaka prímesi polyesteru alebo spandexu sa zdravotné oblečenie vyznačuje vysokou strečnosťou. Pružné materiály neobmedzujú v pohybe a navyše účinne odvádzajú vlhkosť, čo zvyšuje pohodlie a funkčnosť. Prímesi ďalších látok navyše robí zdravotný odev odolným voči škvrnám. V takýchto materiáloch môžete vyzerať dobre a zároveň sa cítiť vždy svieži.

uniformshop, pr, nepouzivat

Farebné lekárske oblečenie: kombinácia pohodlia a módneho štýlu

Dnes všetci nosia lekárske oblečenie: od kardiochirurgov po zubných asistentov. Výberu správneho pracovného šatníka pre vás sa oplatí venovať chvíľku času, pretože verejnosť aj pacienti stále posudzujú zdravotnícky personál podľa toho, aké oblečenie nosia. Aj keď je móda pominuteľná, profesionálne oblečenie vždy zapôsobí.

uniformshop, pr, nepouzivat

Hľadáte inšpiráciu pri zostavovaní zdravotníckeho oblečenia? Prezrite si naše ponuky a vyberte si niečo pre seba: www.uniformshop.sk

chyba