Praktické tipy na zdobenie obývacej izby, v ktorej sa budete cítiť príjemne

Obývacia izba patrí k najdôležitejším miestnostiam v každej jednej domácnosti. A medzi zábavou a sledovaním filmov na Netflixe tu určite aj vy trávite veľa času. Z týchto a iných ďalších dôvodov sa preto zariadeniu tohto priestoru venuje najväčšia pozornosť.

08.12.2022 17:04
seocentrum, pr Foto:

Nádherne zariadená obývacia izba vás jednoducho vtiahne a prinúti v nej zostať. Avšak, čím viac sa snažíme o dokonalosť, tým viac starostí nám plnenie vytúženého cieľa spôsobuje.

Napriek tomu, či už začínate od nuly alebo ste pripravení na premenu vašej starej obývačky, nasledujúce jednoduché a pritom základné tipy na dekoráciu tohto priestoru vám môžu pomôcť zariadiť miestnosť, ktorá je nielen krásna, ale aj funkčná.

Moderná obývačka potrebuje správny nábytok

Či už začínate od nuly alebo aktualizujete priestor, v ktorom žijete roky, je dôležité urobiť inventúru toho, aký nábytok vlastníte, a byť úprimní v tom, či to ešte vo vašom priestore s aktuálnym vybavením naozaj funguje.

Moderné obývačky na mieru už dávno nie sú o preplnenom priestore, v ktorom bola celá stena zakrytá objemným nábytkom. Dnes váš vkusne zariadený priestor vynikne práve vďaka minimalizmu a ikonickým doplnkom.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum, pr

Nezabudnite na ústredný bod

Ústredným bodom vašej obývacej izby je miesto, kam budú padať oči ľudí, keď prvýkrát vstúpia do jej priestoru. Ak nemáte na tento účel k dispozícii prirodzené ohnisko, ako je napríklad veľký krb, vytvorte si ho s nadrozmerným zrkadlom, originálnym obrazom zloženého z 3D nádherných puzzle, klavírom alebo mimoriadne veľkým umeleckým dielom nad luxusnou sedačkou.

Len čo do obývačky umiestnite takýto dôležitý solitér, ozdobte priestor v jeho okolí, aby izba pôsobila súdržne.

Zvoľte si správnu farebnú paletu

Či už máte radi monochromatický štýl alebo sa chcete obklopiť viacerými doplnkovými farbami, vaša farebná schéma je kľúčovým prvkom pri vytváraní optimálnej rovnováhy. Mať na mysli farebnú paletu pri zostavovaní každého kúsku vašej obývačky je jednoduchý spôsob, ako udržať jej vzhľad čistý a účelný.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum, pr

Venujte pozornosť osvetleniu

Správne osvetlenie obývacej izby môže byť výzvou. No ak sa k nej pristupuje správne, dokáže bez zbytočných efektov a ďalších doplnkov premeniť aj ten najjednoduchší priestor na príjemnú oázu pokoja. Viaceré úrovne a modely osvetlenia môžete využiť nielen na dostatočné osvetlenie priestoru, ale aj optické ilúzie a zvýraznenie efektov, ktoré bez správnej hry tieňov svetla strácajú svoj zmysel. Aj z malého, no pritom vkusného kovového stojana na víno sa tak môže stať pod správnym uhlom svetla originálny doplnok, ktorý vám budú všetci závidieť.

chyba