Spoločnosť Harmanec-Kuvert podala pomocnú ruku zamestnankyniam, ktorých domy zasiahol ničivý požiar

V obci Heľpa zachvátil v noci zo 17. na 18. októbra 2022 ničivý požiar tri rodinné domy. Spoločnosť Harmanec-Kuvert ako zodpovedný zamestnávateľ, ktorému záleží na komunite, v ktorej pôsobí, poskytol pomoc svojim zamestnankyniam, ktorých domy zasiahli plamene.

02.12.2022 00:00
Eco invest, pr, nepouzivat

Požiar, ktorý vypukol v jednom z domov v obci Heľpa, zasiahol aj susedné rodinné domy, v ktorých bývajú Darina Rusnáková a Anna Lacková, dlhoročné zamestnankyne horehronského závodu Harmanec- Kuvert. Spoločnosť neostala nečinná a svojim zamestnankyniam bez váhania podala pomocnú ruku, a to bezprostredne po tragédii. Pomohla s nákupom krytiny na strechu a tak isto s jej opravou. Obom zamestnankyniam takisto zmiernila dopady požiaru finančným darom a ľahostajní neostali ani kolegovia, ktorí prispeli na dobrovoľnú finančnú zbierku.

„Spoločnosť je len do takej miery silná, do akej miery sa vie postarať o svojich zamestnancov. Každá tragédia, ktorá ich zasiahne, sa nás dotýka. Preto si v takýchto situáciách nikdy nekladieme otázku, či pomôcť alebo nie. Je našou morálnou povinnosťou pomáhať komunite, v ktorej pôsobíme. Sme radi, že sme našim dlhoročným pracovníčkam mohli podať pomocú ruku a blížiace sa sviatky tak budú môcť stráviť v kruhu rodiny so strechou nad hlavou,“ hovorí Milan Fiľo, prezident akciovej spoločnosti Eco-Investment, ktorá je spoluvlastníkom breznianskeho závodu. Zároveň dodáva, že si váži solidaritu medzi zamestnancami, čoho dôkazom je aj finančná zbierka.

Eco invest, pr, nepouzivat

Stopy po požiari aj vďaka nezištnej pomoci spoločnosti a jej zamestnancov pomaly miznú a domy začínajú naberať pôvodné kontúry. „Zo srdca ďakujeme riaditeľovi spoločnosti Harmanec-Kuvert a všetkým kolegom, ktorí sa rozhodli nezostať ľahostajní a prispeli na dobrovoľnú finančnú zbierku na pomoc pri odstraňovaní škôd našich domovoch, ktoré vznikli v dôsledku požiaru. Vďaka za každé milé slovo a solidaritu. Veľmi si to vážime, pretože ochota podať pomocnú ruku kolegovi – známemu, ktorého postihla tragédia, nie je bežná,“ hovoria obe zamestnankyne fir­my.

Závod Harmanec – Kuvert Brezno, ktorý je už takmer 20 rokov súčasťou holdingu ECO – INVESTMENT a.s., vyrába v súčasnosti najmä papierové obálky. Ich ročná produkcia je viac ako 1, 7 miliardy kusov (6 mil. kusov denne) a v segmente je stredoeurópskym lídrom. V roku 2022 začala spoločnosť s 2. etapou modernizácie výroby papierových tašiek s cieľom zvýšiť celkovú výrobu z dnešných 100 mil. kusov za rok na 500 až 550 mil. Závod zamestnáva 210 ľudí a ich počet sa postupne zvýši na 270.

chyba