Kto chce, prácu si nájde hneď. Ponúk je neúrekom

Trh práce má nevídaný problém. Pracovných ponúk je veľa, no ľudí málo, čo hrá do karát zamestnancom. Môžu si vyberať.

13.09.2022 00:00
pracahned, pr, nepouzivat

Aj keď všade čítame o zhoršujúcej sa ekonomickej situácii, trh práce zažíva pravý opak. Zamestnávatelia a pracovné agentúry majú problém obsadiť voľné pracovné miesta, ktorých je nespočetné množstvo.

Problém sa týka skoro každej pracovnej oblasti. Ako nám prezradil Ladislav Svrček z pracovného portálu Europersonal, na stránke majú desiatky pracovných inzerátov pre najrôznejšie oblasti. Hľadajú každého. Od operátorov výroby cez obchodných zástupcov až po programátorov.

Táto situácia hrá do karát zamestnancom. Dáva im možnosť, buď vyjednávať so svojím aktuálnom zamestnávateľom o vyššom plate a lepších benefitoch, alebo si nájsť novú prácu s lepšími podmienkami prakticky hneď.

pracahned, pr, nepouzivat

Na lepšie podmienky a viac benefitov sa preto snažia nalákať zamestnávatelia ako Syncreon, Lear voderdy, Faurecia, Plastic Omnium, Jaguar, či Golde. Začína to nástupným platom od 1000 € a viac, a pokračuje benefitmi ako bezplatný právny a sociálny servis, bezúročné mikro pôžičky, zľavy až do výšky 15 % u vybraných partnerov (Datart.sk, Hej.sk), či možnosť čerpania záloh. Ako dodáva Ladislav Svrček, tieto benefity nepriamo zvyšujú mesačnú odmenu o desiatky až stovky eur. Záleží od konkrétnej ponuky. Pozrieť si ich môžete na www.pracahned.eu .

pracahned, pr nepouzivat

Ak ste nespokojný v aktuálnom zamestnaní, alebo ste momentálne bez roboty, je ideálny čas nájsť si prácu, ktorá vám bude najviac vyhovovať po každej stránke. Voľných pracovných miest je veľa a nielen v hlavnom meste. Horúcimi lokalitami sú aktuálne Hlohovec, Voderady, Nitra, Galanta a Lozorno. Stačí si vybrať na www.pracahned.eu a už zajtra môžete sedieť na pohovore.

chyba