4 účinné spôsoby, ako zvýšiť testosterón prirodzenou cestou

Nízke hladiny tohto dôležitého mužského hormónu majú na svedomí viacero komplikácií a zhoršujú kvalitu vášho života. Existujú však 4 účinné spôsoby, ako zvýšiť testosterón a tým zlepšiť svoje zdravie.

01.08.2022 12:37
sita, pr nepouzivat

Testosterón je hlavným mužským pohlavným hormónom, no v malom množstve ho majú aj ženy. Je to steroidný hormón, ktorý sa tvorí v mužských semenníkoch, ženských vaječníkoch a v malom množstve tiež v nadobličkách.

Práve počas puberty je u chlapcov správna hladina tohto hormónu veľmi dôležitá, pretože sa podieľa na množstve fyzických zmien v tomto období, ako je správny vývoj pohlavných orgánov, nárast svalovej hmoty, hlbší hlas a podobne. Mať optimálnu hladinu testosterónu býva však dôležité aj počas dospelosti a dokonca i v starobe. Správna hladina tohto hormónu býva nevyhnutná pre celkové zdravie, zníženie rizika vzniku chorôb, stavbu tela, sexuálne funkcie a mnoho ostatného.

Navyše, zvýšenie hladiny testosterónu môže spôsobiť v priebehu niekoľkých týždňov rýchly nárast svalovej hmoty a vitality. Odstránia sa aj problémy s erekciou, čo zásadným spôsobom zlepší nielen sexuálne zdravie ale i vzťahy a tým psychické zdravie každého z nás. Je zaujímavé, že hrá dôležitú úlohu i v ženskom zdraví a sexuálnej pohode. Tu sú 4 účinné spôsoby, ako zvýšiť testosterón prirodzenou cestou.

Jedzte zdravé tuky, bielkoviny a vyváženú stravu

To, čo jete, a tiež v akých množstvách, má veľký vplyv na hladinu testosterónu, ako aj na hladiny iných hormónov. Preto musíte venovať pozornosť vášmu dlhodobému príjmu kalórií a stravovacej stratégii. Tak ako vo všetkom i tu platí zlatá stredná cesta. Neustála diéta alebo prejedanie sa môže totiž narušiť hladinu testosterónu. Udržať správny pomer tohto hormónu pomáha najmä vyvážená strava bohatá na bielkoviny a zdravé tuky.

Cvičte, posilňujte a zdvíhajte závažia

Cvičenie je jedným z najúčinnejších spôsobov prevencie mnohých chorôb súvisiacich so životným štýlom. Vedeli ste však, že môže zvýšiť i váš testosterón? Najlepším typom cvičenia na zvýšenie tohto mužského hormónu je vzpieranie a silový tréning, no do určitej miery pomáhajú aj iné cviky.

Doprajte si dostatok kvalitného spánku

Dobrý spánok býva pre vaše zdravie rovnako dôležitý ako strava či cvičenie a môže mať tiež veľký vplyv na hladinu testosterónu. Potvrdzuje to viacero štúdií, podľa ktorých spánok iba 5 hodín za noc súvisí s 15% znížením hladiny testosterónu. Potreba spánku závisí často od konkrétneho človeka. Nenechajte sa však pomýliť. Hoci sa zdá, že niektorým ľuďom vyhovuje menej odpočinku, podľa odborníkov 7–10 hodín spánku za noc je to najlepšie pre dlhodobé zdravie a váš testosterón.

Užívajte prírodné posilňovače testosterónu a prípravky, ktoré ich obsahujú

Schopnosť zvýšiť hladinu testosterónu majú tiež niektoré vitamíny, minerálne látky a bylinky, ktoré ich obsahujú. V tejto súvislosti sa často spomína zázvor. Ide o veľmi zdravú bylinu, ktorá pomáha aj pri iných zdravotných ťažkostiach. Medzi populárne bylinky zvyšujúce hladinu testosterónu patrí tiež ašvaganda, kotvičník zemný, senovka grécka, či tongka.

Na hladinu tohto mužského hormónu bol dokázaný aj pozitívny vplyv vitamínu D či zinku.

Silu spomínaných bylín alebo aminokyselín, viete využiť tiež v koncentrovanej a jednoduchej forme kapsúl s perorálnym užívaním.

Príkladom takéhoto produktu je Stoporex® Klasik, ktorý je určený pre mužov každého veku. Jeho cieľom je nielen zvýšiť testosterón, ale radikálne vám pomôcť aj s problémami s prostatou či erekciou. Konkrétne dopomáha ku kvalitnejšej, pevnejšej a dlhšej erekcii.

Ak chcete pomôcť zlepšiť vašu hladinu testosterónu a zlepšiť svoj intímny život, tu je viac informácii o prípravku a o tom, ako rýchlo a viditeľne vám môže pomôcť!

chyba