Kde v Bratislave nájdete najkvalitnejšiu vodu?

Ktorá pitná voda je mimoriadne kvalitná a má bezkonkurenčne najlepšiu cenu?

25.07.2022 00:00
bvs, pr nepouzivat Foto:

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) má pre vás jednoznačnú odpoveď. Vodu, ktorá spĺňa najprísnejšie kvalitatívne nároky, má v Bratislave, Malackách, Pezinku, Senci i na Myjave každý doma! Tečie im totiž z vodovodných kohútikov.

Voda, ktorú do domácností dodáva Slovenská vodárenská spoločnosť je pravidelne kontrolovaná akreditovaným laboratóriom, čím zaručuje jej kvalitu a zdravotnú bezchybnosť. To sa, samozrejme, odráža aj na jej príjemnej chuti.

Reč bola aj o cene vody. Vedeli ste, že cena balenej vody je oproti tej z vodovodu vyššia viac ako 270-krát? Kým cena 1000 litrov vody z kohútika stojí približne len 1,2 €, cena rovnakého množstva balenej vody vás vyjde až na 333 €. A to nepočítame potrebu fľaše vracať do automatov, aby sa nám cena voda ešte viac nepredražila za povinnú cenu obalu.

Dostávame sa tak k ekologickému dopadu pitia vody z vodovodu. Je jednoznačne lepšou alternatívou balených vôd, pretože pomáha znižovať objem plastového odpadu. Pitím pitnej vody od BVS človek prispieva k čistote nášho životného prostredia.

Foto: Martin Koniar
bvs, pr nepouzivat

BVS prináša svoju kvalitnú vodu aj do ulíc Bratislavy, aby sa jej obyvatelia a návštevníci mohli najmä v teplých letných dňoch dosýta osviežiť. Pitné fontánky priamo od BVS zatiaľ nájdete v Sade Janka Kráľa, v Medickej záhrade, na rohu ulíc Karadžičova a Záhradnícka, na ihrisku na Železnej studničke a na detskom ihrisku na karloveskej Adamího ulici. Ambíciou BVS je do konca roka zvýšiť ich počet na 15 a ďalších 15 osadiť v mestách a obciach, ktoré prejavia záujem.

Foto: BVS web
bvs, pr nepouzivat

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s., dodáva pitnú vodu približne 740-tisíc stálym zákazníkom v 118 obciach naprieč regiónom západného Slovenska. Vodu čerpá predovšetkým z mimoriadne kvalitných podzemných zdrojov, ktoré sú nielen kvalitné, ale tie v okolí Dunaja aj výdatné.

chyba