Užite si aj v meste leto pod svojou strechou bez obmedzení

Požadujete od nového a vysnívaného bývania tie najkrajšie výhľady na krajinu a mesto? Najvyššie položené byty vám tento sen splnia bez najmenších problémov. Nielen realitní makléri, ale aj bežní ľudia pred kúpou bytu však veľmi dobre vedia, že najviac prehrievané alebo nesprávne temperované a na pobyt náročné nehnuteľnosti sú podkrovné byty. Existujú však riešenia, ktoré dokážu takéto nehnuteľnosti premeniť na oázy pokoja, v ktorých sa príjemne býva po celý rok.

15.06.2022 00:00
Seocentrum, pr, nepouzivat Foto:

Poďme sa spoločne pozrieť na jednoduché a praktické riešenia, vďaka ktorým nebudete musieť v lete utekať z mesta do prírody a obávať sa ročného vyúčtovania od správy bytov z Bratislavy.

Kvalitná parotesná strešná fólia

Napriek nutnosti používať výťah, každý, kto má možnosť bývať na najvyšších poschodiach bytových domov v centre mesta, vyhral jackpot, pretože podkrovné byty sú čoraz obľúbenejšie. Ale pozor! Na to všetko musí byť strešný priestor zodpovedajúcim spôsobom prispôsobený, presnejšie izolovaný. Parozábrana takouto izoláciou určite je.

Dosahuje sa pomocou kvalitnej strešnej fólie, ktorá ponúka priestoru pod strechou spoľahlivú ochranu pred vlhkosťou, prehrievaním a s tým spojeným vyšším nákladom na vykurovanie či chladenie.

Vyhnete sa aj plesniam, ktoré sa v týchto priestoroch často tvoria. Dôvodom je, že vlhkosť v domácnosti prichádza z dvoch smerov, na jednej strane cez vlhkosť zvonku, ako je dážď alebo sneh, a vlhkosť zvnútra, cez sprchu, kuchyňu alebo vzduch, ktorý dýchame.

Táto vlhkosť sa šíri na vonkajšie steny, ktoré vytvárajú ideálne podmienky na vznik plesní. Ak sa potom v zlej izolácii v dôsledku vysokej vlhkosti vytvorí kondenzácia, môže dôjsť k vážnemu poškodeniu domu. Strešná fólia tomu všetkému môže zabrániť.

Foto: SHUTTERSTOCK
Seocentrum, pr, nepouzivat

Moderné rolety na strešné okno

Sú ďalším dobrým spôsobom, ako nielen vyššie položený interiér alebo nehnuteľnosť izolovať pred slnkom, teplom alebo chladom v zime. Tak ako pre zlodejov počas dovoleniek, aj pre slnko a vonkajšie teploty sú najľahšími vstupnými bránami do nášho obydlia okná a dvere. Najmä moderné no veľké sklenené plochy sú pre slnko a teplo doslova lákadlom.

Sťažiť im snahu o neželanú návštevu môžete nielen spomínanými špeciálnymi strešnými fóliami, ale aj modernými roletami na strešné okno.

Strešné okná sú krásnym prvkom každej nehnuteľnosti a zároveň poskytujú elegantné riešenie na vnesenie prirodzenejšieho svetla do miestnosti. Najmä teraz v lete sa ale toto prirodzené svetlo môže zmeniť na zdroj tepla, ktoré zhoršuje atmosféru v celom priestore.

Aby ste preto mali svoje podkrovné bývanie pod kontrolou, neváhajte nad inštaláciou týchto roliet, ktoré dokážu vytvoriť v oblasti okien dokonalú izoláciu nielen pred slnkom, ale aj teplom.

chyba