Prestížne ocenenie smeruje do hotela v Košiciach!

Hotel Double Tree by Hilton v Košiciach sa môže pochváliť výnimočným ocenením PRIDE AWARD za kvalitu poskytovaných služieb.

27.05.2022 00:00
double tree hilton kosice, pr, nepouzivat Foto:

Cenu Pride Award každoročne udeľuje spoločnosť Hilton Worldwide na základe vynikajúcich výsledkov, pričom hlavným kritériom je najmä hodnotenie spokojnosti zo strany hostí. Do úvahy sa berie celková spokojnosť s úrovňou služieb hotela, spokojnosť s ubytovaním a vybavením hotela a jeho čistotou a jedným z dôležitých kritérií je tiež lojalita hostí a ich ochota vrátiť sa. Čo všetko sa skrýva za prácou v hoteli, aké sú nároky na jeho zamestnancov a ako dokáže slovenský hotel obstáť v zahraničnej konkurencii, o tom sme sa rozprávali s riaditeľom hotela Double Tree by Hilton v Košiciach, Petrom Dandárom.

Peter Dandár, riaditeľ hotela Double Tree by...
double tree hilton, peter dandar, pr, nepouzivat Peter Dandár, riaditeľ hotela Double Tree by Hilton v Košiciach

Hotel, ktorý riadite, sa umiestnil v TOP 5 najlepších hoteloch značky Hilton v regióne Európy, Stredného Východu a Afriky. Znamená to, že sú Vaši kolegovia usilovnejší ako inde?

Určite áno, keďže sme sa dostali do prvej päťky. Štandardy hotela sú všade rovnaké. Či prídete do Hiltonu v Berlíne alebo v Košiciach, musíte dostať rovnako kvalitné služby. Existujú určité veci, ktoré sú špecifické len danému hotelu – je to určité genius loci, ale to je pre klienta len ako bonus. Každý hotel mal za sebou náročné pandemické obdobie. V niektorých krajinách boli obmedzenia ľahšie predvídateľné ako u nás, ale všade to bolo ťažké. Museli sme prepustiť až 30% zamestnancov a tak bolo dodržiavanie hotelových štandardov oveľa náročnejšie ako za normálnych okolností.

Foto: Double Tree by Hilton Košice
double tree hilton kosice, pr, nepouzivat

Nastala krízová situácia, štandardy však ostali rovnaké. Ako ste zvládli ich dodržanie do takej miery, že ste zabodovali v hodnotení?

Zvládnuť sme ich chceli a museli. Každý rok sa u nás dvakrát do roka „zastavia“ medzinárodní audítori, ktorí prídu neohlásene a pozorne sledujú každý detail. Do toho všetkého sa hotelové štandardy dva alebo trikrát do roka menia, updatujú. Je to náročné. Nastavenie mojich kolegov je však skvelé. Videli, ako sa každý rok v hodnoteniach zlepšujeme a preto do toho išli plnou parou aj minulý rok. Ja som bol s nimi na jednej lodi doslova a do písmena. Bolo potrebné žehliť alebo byť v práčovni, tak som tam bol. Bolo potrebné vytepovať koberce, tiež som priložil ruku k dielu. Ak takto vediete svoj tím, v kritickej chvíli za vami stojí viac ako kedykoľvek predtým. Práve preto si to veľmi vážim. Spomínané ocenenie je cenou nás všetkých bez ohľadu na to, na akej pozícii v hoteli konkrétny človek pracuje.

Foto: Double Tree by Hilton Košice
double tree hilton kosice, pr, nepouzivat

Dokáže to prilákať opätovne zamestnancov do služieb?

Pevne v to verím. Pracovať v hoteli, ktorý patrí do medzinárodnej siete, je skvelou príležitosťou ako sa dostať do sveta. Môžete začať v Košiciach, ale o pár rokov sa presuniete do Londýna, potom do Afriky či Ázie. Tým, že sú pravidlá fungovania hotela všade rovnaké, máte náskok pred ostatnými. Po rokoch sa človek vráti perfektne jazykovo vybavený, má priateľov takmer po celom svete a vie sa kvalitne postarať o zákazníka. Určite to prospeje aj slovenským službám, ak by v nich pracovalo veľa ľudí so skúsenosťami zo zahraničia.

chyba