Ako správne vybrať ekologické produkty? Aký je rozdiel medzi ekologickými materiálmi?

Správať sa ekologicky už nie je iba vecou svedomia, v posledných rokoch sú neustále vyvíjané lepšie a kvalitnejšie materiály, z ktorých dizajnéri vytvárajú naozaj estetické kúsky.

29.04.2022 00:00
Hauerland, pr, nepouzivat

Či už ide o odev, kuchynské potreby alebo reklamné predmety. Prečo teda nepomôcť prírode, ak sú ekologické materiály nie len šetrné, ale často aj príjemnejšie na dotyk a zdravotne nezávadné?

Zvoľte pri oslovovaní nových zákazníkov reklamné predmety z ekologických materiálov a dáte tým najavo aj postoj Vašej firmy. Pri lovebrandoch často záleží najmä na postoji a smerovaní spoločnosti. Či už sa to týka podpory v spoločenských záležitostiach alebo ekológii. Jednou z najjednoduchších ciest, ako sa správať zodpovedne je obmedzenie používania jednorazových obalov na jedlo a nápoje. Tento sortiment je v rôznych farebných prevedeniach, tvaroch a veľkostiach, takže si môžete vybrať z množstva fliaš, hrnčekov a pohárov na nápoje a pitie.

Sada Avenne v krásnych pastelových farbách vyrobená z rôznych recyklovaných materiálov s možnosťou firemnej potlače.

Pri rôznych príležitostiach, ako napríklad konferencia alebo stretnutie môžete využiť aj túto karafu z borosilikátového skla. Určite oživí aj Vašu čakáreň alebo kanceláriu. Je možné potlačiť veko Vašim firemným logom.

Hauerland, pr, nepouzivat

Doplniť ju môžete o tieto štýlové poháre z rovnakého recyklovaného materiálu. Majú stále obľúbené dvojité dno, ktoré dodá zaujímavý efekt. Tiež ich vieme prispôsobiť Vašim potrebám.

Hauerland, pr, nepouzivat

Prípadne na to môžete ísť ešte šetrnejšie a predávať alebo darovať stále obľúbenejší typ hrnčeka na kávu, ktorý vaši zákazníci radi použijú opakovane. Pohár je vyrobený zo 100% odolného borosilikátového skla, ktoré zachováva čerstvosť nápoja a neobsahuje žiadne škodlivé chemikálie. Potlač môžete využiť na korku alebo priamo na pohári.

Hauerland, pr, nepouzivat

Čo teraz letí? Počuli ste napríklad už o stále obľúbenejšej nekonečnej ceruzke? Píše ako ceruzka, dá sa gumovať, ale nie je vyrobená z dreva. Naviac táto jediná ceruzka, nahradí 100 obyčajných ceruziek, pretože dokáže písať 100– násobne dlhšie ( u ceruzky je to 200 metrov, u tejto ceruzky 20 000).

Hauerland, pr, nepouzivat

Ako vybrať?

Obávate sa, že budete mať užší výber alebo vyberiete zle? Nechajte si poradiť, ktorý materiál je vhodný a predstavíme Vám aj pár príkladov. Medzi najpoužívanejšie materiály patria samozrejme drevo, korok, recyklované plastové fľaše, bambus… O rôznych druhoch potlače sa dozviete na našej stránke.

DREVO

Vraví sa, že drevo je nesmrteľné. Pôsobí teplo, príjemne a je naozaj odolné. Rodičia čoraz viac vyhľadávajú hračky z prírodných materiálov, najmä tie drevené. Okrem toho, že im dodáva istotu, že daná hračka nie je toxická, vynikajú drevené predmety často milým minimalistickým dizajnom. Ako napríklad tieto spoločenské hry.

Potešíte tak nie len svojho klienta, ale dáte mu vedieť, že Vám záleží aj na ich ratolestiach.

Hauerland, pr, nepouzivat

Pýta si to niečo hravé aj pre väčšie deti alebo dospelých? Drevené jojo môžete prispôsobiť na vrchnej strane pomocou farebného vinylu, laserom alebo trvácnou tampónovou potlačou.

Hauerland, pr, nepouzivat

Pred dovolenkovou sezónou sa iste zíde drevený set na plážový tenis.

Hauerland, pr, nepouzivat

BAMBUS

Bambus je jeden z najodolnejších materiálov. Vzhľadom na dobrú znášanlivosť vlhkosti je vhodný aj do kúpeľne alebo kuchyne a odoláva škrabancom.

Mnohí vymenili plastové obedáre a dózy za sklenené, prípadne iné, ekologickejšie ako napríklad bambus. Je určený na suché potraviny, ale na desiatu poslúži bambusový box vynikajúco. Šikovný je najmä pre možnosť prispôsobenia vďaka odnímateľnej prepážke. Klienta alebo zamestnanca určite poteší.

Hauerland, pr, nepouzivat

Ak je potrebné jedlo zohrievať, bezpečne to môžu urobiť v tomto sklenenom boxe s bambusovým vekom. Vyrobené z kvalitného borosilikátového skla, ktoré odoláva vysokým teplotným rozdielom a tak udrží jedlo teplé. Obsahuje aj šikovnú vidličku, s ktorou sa dá krájať. Ideálne riešenie, ak si vychutnávajú obed mimo kancelárie alebo pracoviska.

Hauerland, pr, nepouzivat

Sú dva typy ľudí. Tí, ktorí investujú do slnečných okuliarov a nosia ich 10 rokov a tí, ktorí radšej neinvestujú, lebo ich každé leto stratia alebo zlomia. Každému sa však zídu okuliare na festival, grilovačku alebo inú udalosť. Vyriešiť to môžete jednoducho, darujte svojim zákazníkom štýlové okuliare typu wayfarer, v rôznych farebných prevedeniach, ktoré môžete zladiť s Vašimi firemnými farbami.

Zvoliť môžete aj elektro reklamné predmety, využiteľné v každodennom živote. Z bambusu sa vyrába množstvo reproduktorov a powerbánk, ktoré si môžete pomocou potlače prispôsobiť.
Hauerland, pr, nepouzivat

Bambusové hodiny nemôžu nikoho uraziť. Veľmi pekne oživia kanceláriu alebo pri výbere vhodnej potlače, dokonca aj domácnosť. Okrem toho majú aj funkciu bezdrôtovej nabíjačky, stačí jednoducho položiť telefón a nabíjať. Aj to je spôsob ako sa vyhnúť neustáleho hľadaniu nabíjačiek a káblov.

Hauerland, pr, nepouzivat

RECYKLOVANÉ PET FĽAŠE

rPET je materiál, ktorý sa získava zberom PET fliaš, rozloží sa a znova použije. Materiál je preto naozaj pevný. Okrem toho, že sa z neho dajú vyrábať jemné paplóny a prikrývky vhodné sú aj na predmety, ktoré často odolávajú oderom.

Vďaka sviežemu dizajnu a matnému telu sa táto fľaša z recyklovaného materiálu nielen ľahko používa, ale je aj krásna na pohľad. Vrchnú časť viete oddeliť, čo uľahčuje čistenie. Môžete to využiť aj cez horúce dni, ak chcete do fľaše pridať kocky ľadu. Kapacita je 600ml.

Hauerland, pr, nepouzivat

Prikrývka poslúži nie len Vašim zákazníkom, ale aj prírode. Každý kus totiž ušetrí 16 litrov vody a je naň opätovne použitých 27 0,5 l PET fliaš.

Je vode odpudivá, takže ste dobre chránení pred chladom a vlhkou zemou. Ideálne, ak chystáte firemný piknik! K dispozícii je praktický popruh na zrolovanie a prenášanie.

Hauerland, pr, nepouzivat

Keď už spomíname prenášanie, čo tak dotiahnuť to do dokonalosti a použiť aj jednu z mnohých tašiek z rPET, ktoré máme v Hauerlande k dispozícií? Napríklad táto veľká nákupná taška poslúži ideálne. Na bočnej strane je štítok, ktorý označuje, že na výrobu boli použité recyklované PET fľaše, prednú časť môžete potlačiť ľubovoľným motívom alebo logom.

Hauerland, pr, nepouzivat

KOROK

Na získanie korku nepotrebuje človek vynaložiť žiadne technológie, olúpe sa kôra korkového duba a tá sa následne spracúva. Výhodou je, že táto kôra sa dokáže sama zregenerovať, takže výroba korku nijako neubližuje prírode, pokiaľ je korok získavaný správnym a šetrným spôsobom. Že ste o reklamných predmetoch z korku ešte nepočuli? Existuje množstvo kancelárskych predmetov, obsahujúcich korok:

Zápisník z prírodného korku so 70 prázdnymi listami z recyklovaného papiera a šikovným korkovým perom. Možnosť potlače produktu na prednej strane.

Hauerland, pr, nepouzivat

Hrnček s korkovým spodným dielom vyzerá síce nenápadne, ale môžete ho oživiť Vami zvolenou potlačou na spodku hrnčeka. Bude tak viditeľné pri pití nápojov.

Hauerland, pr, nepouzivat

K ďalším šikovným predmetom patrí vreckové zrkadielko z korku. Oživte ho svojim firemným logom alebo reklamnou potlačou.

Hauerland, pr, nepouzivat

Ak chcete zvoliť niečo nápaditejšie, potlač je možné aplikovať aj na podložku na jogu z prírodného korku.

Hauerland, pr, nepouzivat

Náš tip: V prelietavom jarnom počasí sa klientom určite zíde napríklad tento korkový dáždnik.

Hauerland, pr, nepouzivat

RECYKLOVANÝ PAPIER

Tak ako sa zbierajú PET fľaše, zbierame aj papier. Recyklovať ho je možné dokonca až viac ako päťkrát. Recyklovaný papier je využívaný najmä na výrobu kancelárskych produktov.

Počuli ste už o kamennom papieri? Už z názvu je jasné, že ide o extrémne odolný materiál. Pozostáva väčšinou z uhličitanu vápenatého, látky nachádzajúcej sa v horninách.

Napríklad pri výrobe tohto notesu z kamenného papiera neboli použité žiadne stromy!

Hauerland, pr, nepouzivat

Svojich zákazníkov môžete potešiť aj týmito hracími kartami z recyklovaného papiera.

Hauerland Obrazok c. 23, pr, nepouzivat

ORGANICKÁ BAVLNA

Čo to vlastne tá organická bavlna je? Aký je rozdiel medzi “klasickou bavlnou” a tou organickou? Pestovanie bavlnovníka je veľmi náročné na spotrebu vody, okrem toho je veľmi náchylný na škodcov. Pri organickej bavlne ste si však istí, že neboli použité žiadne chemické prostriedky a pestovanie prebehlo s čo najnižším dopadom na životné prostredie.

Dámy poteší napríklad táto mikina s fleesovým vnútrom z česanej organickej bavlny. Na krku je milý viditeľný štítok s textom „Ahoj, som organická“. Mikina je aj v pánskom prevedení.

Hauerland, pr, nepouzivat

JUTA

Juta je nenáročná na údržbu, avšak nemôže sa nachádzať vo vlhkom prostredí. Ideálna je preto na tašky (poznáme ju aj pod názvom “vrecovina”) a iné namáhané textílie.

Hauerland, pr, nepouzivat

KONOPE

Konopná látka je pevná a odolná. Dobre drží farbu aj po rokoch. Konopná látka filtruje UV žiarenie, má antibakteriálne a antihubné vlastnosti a dobre odoláva plesniam. Úžasnými pomocníkmi môžu byť táto konopná zástera a nákupná taška z konope.

Hauerland, pr, nepouzivat

Prezrite si celý sortiment reklamných predmetov z ekologických materiálov v našom ECO katalógu.

Hauerland je reklamná spoločnosť s tridsaťročnou tradíciou (vznikla v roku 1992), produkty sú vyrobené v Európskej únii.

chyba