Poznáte januárové klišé? Výzvy a predsavzatia si dajte už v decembri

Blížia sa najkrajšie sviatky v roku, vy ste v strese viac ako kedykoľvek predtým a k tomu bojujete s niekoľkými zlozvykmi? Nečakajte s riešením na január. A stres nepodceňujte, je totiž jedným z hlavných spúšťačov fajčenia.

23.11.2021 00:00
iqos, PR, nepouzivat

Neustále vysedávanie za počítačom, domáci spôsob života počas pandémie a veľa stresu neprospieva ani nášmu zdraviu. Začínajú sa objavovať zdravotné problémy, trpí chrbát a krčná chrbtica, zhoršila sa kondícia, niekomu pribudli aj kilá navyše a stres neodchádza. A práve ten je spúšťačom mnohých zlozvykov. Mnohí kvôli tomu častejšie siahnu po cigarete, z bývalých fajčiarov sa stávajú opäť aktívni. A aj keď myslíme na to, že s tým chceme niečo urobiť, boj proti zlozvykom podvedome odkladáme až na január…

Dymovú bodku klasickej cigarete si však môžete naplánovať na tento rok. A tak už v decembri môžete dať zbohom cigaretovému dymu, nemusíte čakať na novoročné výzvy. Niektoré si odložte aj do nového roku, s niektorými sa „popasujte“ už teraz.

„S riešením zlozvykov začnite už skôr. Rozlúčte sa s klasickými cigaretami a odpútajte sa od zapáchajúceho dymu navždy.“

Čakajú nás štýlové a bezdymové sviatky

Na tohtoročné Vianoce už žiaden dym, popol a ani zápach. Cigaretový dym nielenže nie je vhodným spoločníkom na ceste za zdravším životným štýlom. Nepatrí ani do domácností a môže pokaziť dokonalú vianočnú idylku. Namiesto toho si radšej napečte chutné medovníčky. Tie vám rozvoňajú celý dom, na stôl si dajte vianočnú ružu, vytiahnite ozdoby a svetielka. Veď sa aj hovorí, že príjemné prostredie dobre vplýva na našu duševnú pohodu a byť na Vianoce v pohode je predsa samozrejmosť.

Mimochodom, máte už kúpený darček pod vianočný stromček? V tomto období sa zamýšľame, čím obdarovať svojich najbližších. A čo tak fajčiari? Máte darček aj pre nich? Tí, ktorí nedokážu alebo nechcú prestať fajčiť, sa môžu potešiť modernému riešeniu. Klasické cigarety ovplyvňujú nielen zdravie, ale často i vzťahy medzi ľuďmi. A na Vianoce by mala vládnuť medzi nami pohoda, mali by sme odložiť stres bokom a myslieť len na príjemné veci. K takejto idylke určite nepatrí ani škodlivý cigaretový dym.

Mnoho ľudí sa snaží prestať s fajčením, ale vždy sa po čase k tomuto zlozvyku vráti. Boj proti fajčeniu môže vyvolať nejeden konflikt, odborníci ale hovoria, že pri obviňovaní si veľmi nepomôžeme. Naopak, môže to mať presne opačný efekt. Vtedy môže byť prvým krokom hľadanie vhodnejších alternatív.

iqos, PR, nepouzivat

Cenovo dostupný a vhodný aj ako darček

Bezdymové zariadenia ponúkajú jedinečné riešenie, ako si poradiť pri výbere darčeka pre fajčiara. Novinka lil SOLID 2.0 bez zápachu a popola nielen pre pánov či dámy a ktorí túžia dať stopku klasickým cigaretám. Cenovo dostupná alternatíva nespaľuje tabak a nespôsobuje

pasívne fajčenie. Pri používaní vzniká namiesto dymu aerosól a ten sa vo vzduchu rýchlo vyparí. Takýto aerosól tiež obsahuje v priemere o 95 percent menej škodlivín ako cigaretový dym a je zložený prevažne z vodnej pary, nikotínu a glycerínu. Jeho ďalšia výhoda spočíva i v tom, že sa nedrží na pokožke, vlasoch, nie je ho cítiť ani na končekoch prstov alebo na oblečení a predmetoch vo vašom okolí. A pýtate sa čo škvrny na zuboch po klasických cigaretách? Dobrá správa, aerosól z nahrievaného tabaku zanecháva na zuboch výrazne menej škvŕn.

Bezdymová alternatíva prichádza v dvoch farebných prevedeniach COSMIC BLUE a STONE GREY. Zariadenie je zároveň kompatibilné s IQOS 3 DUO.

lil SOLID 2.0 je určený len pre dospelých fajčiarov, obsahuje nikotín, a tak nie je úplne bez rizika.

Iqos2, PR, nepouzivat
Iqos1, PR, nepouzivat
chyba