BUDOSTAN Festival mladého bojovníka

Už tento víkend sa v bratislavskej Petržalke, neďaleko obľúbeného jazera Draždiak, v športovom komplexe hotela Barok, uskutoční prvý ročník festivalu Budostan. Počas troch dní sa tak stretnú fanúškovia a priaznivci všetkých druhov úpolových športov nielen na žinenke, ale aj pri spoločenských podujatiach.

20.10.2021 10:06
BUDOSTAN SS 2200x967

Budostan totiž začína v piatok, 22.10. slávnostnou benefičnou (a medizčasom už beznádejne vypredanou) večerou pripomínajúcou najvýraznejšie úspechy slovenského úpolového športu na olympiádach. Olympijský víťaz Ján Zachara a rovnako olympijskí medialisti Dan Karabin, Jozef Lohyňa, Jozef Krnáč a Ján Franek sa stretnú v reštaurácii Baroza spolu s prezidentom Slovenského Olympijskeho a športového Výboru Antonom Siekelom a 60 hosťami, priaznivcami úpolových športov. Menu pripravuje medzinárodne uznávaný šéfkuchár Peter Slačka.

Víkendový program je potom venovaný predovšetkým športu. Na žinenke a v ringu postavenom vo festivalovom stane v areáli hotela, sa postupne predstaví 15 úpolových športov, a to vo forme otvorených tréningov. Sobotňajší program zahŕňa rozcvičku vo forme Yogy pod vedením Fredy Ayisi, nasledujú tréningy Kung Fu, Karate,Aikido, Box, Muay Thai, Wrestling, Brazílske Jiu Jitsu a MMA. Vedenie otvorených hodín a násedné potréningové semináre si vzali na starosť špičky v svojich oboroch : Ilja Škondrič, Vinco Kolek, Štefan Kurilla, či tréneri akadémie Tomiho Kida. Na záver sobotňajšieho programu sa uskutoční galavečer s ukážkami bojových umení vrátane brazílskej Capoeiry, ruského bojového umenia Sambo, činskeho Kung Fu, izraelskej Krav Maga a ďalších.

V nedeľu sú na programe otvorené tréningy Tai Chi, Krav Maga, Taekwondo, Mastro Defence System, Judo a špeciálna hodina účinnej ženskej sebaobrany. Otvorené tréningy sú zakaždým zakončené seminárom, ktorý sa venuje otázkam daného bojového umenia. S vlastným príspevkom vystúpi na seminári aj medzínárodná športovo-medicínska celebrita : Pavel Malovič.

  • Podujatie sa koná pod záštitou Slovenského Olympijského a Športového výboru.
  • Informácie z podujatia prinesie denník Pravda, záznam z galavečera bojových športov odvysiela televízia JOJ Šport.
  • Lístky na podujatie si kúpite online na predpredaj.sk
  • Koná sa s podporou BSK.
chyba