Veterinárka radí: všímajte si signály od vášho psa

Ak chceme, aby náš psík s nami ostal čo najdlhšie, musíme poznať, ako jeho telo funguje a čo potrebuje. Čo si na psovi všímať, s čím rátať a či je vhodné podávať mu aj výživové doplnky, vysvetľuje veterinárka Zuzana Fekečová.

11.10.2021 00:00
Incapet, PR, nepouzivat

Ku psom je potrebné pristupovať ako k členom rodiny. Starať sa nie len o jedlo, ale aj o dostatočnú výživu pre kĺby, keďže starnú rýchlejšie, ako ľudia. „Keď si uvedomíte, že ten pes dosiahne svoju optimálnu výšku možno do tých 14–16 mesiacov, to je taká predstava, ako keby my sme za 7 rokov mali vyrásť na svoju dospelú výšku. Čiže ten nápor na pohybový aparát a hlavne na tie kosti je obrovský,“ hovorí veterinárka Zuzana Fekečová.

incapet, PR, nepouzivat

Dôležité je tento vývoj predvídať, pretože pes nevie povedať, že ho čosi bolí. Často si myslíme, že psovi sa nechce na prechádzku, lebo je lenivý, ale v skutočnosti trpí. Preto by sme s podávaním výživových doplnkov mali začať už od šteniatka. „Čiže od začiatku dostatok kvalitnej stravy, dostatok výživových doplnkov, aby tam v podstate nedochádzalo k malformáciám alebo defektom v raste,“ dodáva Zuzana Fekečová. Napríklad kolagén pre psov slúži ako účinná kĺbová výživa. Incapet Collagen je rýdzo český bioaktívny kolagén, ktorý reálne pomáha: recenzie na kolagén posielajú spokojní majitelia psov.

100% čistý prémiový morský Incapet Collagen pomôže ako prevencia ochorení pohybovej sústavy, posilňuje kĺby, chrupavky, tkanivá v tele psa a je výborný na regeneráciu po zraneniach. Doprajte svojmu parťákovi najvyššiu kvalitu na trhu.

chyba