Mikrovlnka zo starého bytu, rádiobudík z Tuzexu: SENCORMÁNIA je plná pokladov

Sencor hľadá svoj najstarší spotrebič na Slovensku. Zapojte svoj rodinný poklad do Sencormánie!

27.09.2021 00:00
SENCORmania, PR, nepouzivat

História značky Sencor sa začala písať v prevratnom roku 1969, keď Američania pristáli na Mesiaci, prvýkrát vzlietol Boeing 747 aj nadzvukový Concorde, vznikla počítačová sieť Arpanet, predchodca Internetu, vedci izolovali gén, začala sa výroba áut Škoda 100… Jednoducho, bol to rok plný mimoriadnych udalostí a jednou z nich bol aj vznik japonského Sencoru, ktorý si dal latku naozaj vysoko: dosiahnuť a predbehnúť firmu Blaupunkt.

Ako to už disciplinovaní Japonci vedia, od začiatku šli tvrdo za svojim cieľom. K špičkovej kvalite pridali originálny farebný dizajn a najmä dostupnosť pre bežných ľudí. Značka sa rýchlo dostala z Ázie do Európy, kde sa kazetové magnetofóny a autorádiá stali okamžite hitom. V roku 1972 Sencor triumfoval vôbec prvým viacstopovým stereo magnetofónom. K prevratným technológiám sa onedlho pridala funkcia „reverse“, možnosť nahrávať na dvojitý kazetový magnetofón, prenosné Hi-Fi systémy. V 90-tych rokoch sa stal Sencor európskou firmou, no japonských zásad sa drží doteraz. Svoje výrobky z oblasti spotrebnej elektroniky, tabletov a telefónov, kancelárskej techniky, autoelektroniky, zdravia a krásy, kuchyne a domácnosti dodáva do viac ako 55 krajín sveta.

Sencor si obľúbili aj Slováci, a to napriek tomu, že kedysi bol ťažko dostupný a cesta k nemu viedla len cez náročné „pašovanie“ zo zahraničia, alebo cez Tuzex.

CD prehrávač je aj po mnohých rokoch stále... Foto: archív V.Z.
SENCOR, PR, nepouzivat CD prehrávač je aj po mnohých rokoch stále funkčný.

Spotrebiče, ktoré slúžili celým generáciám, sa ešte aj dnes nájdu v slovenských domácnostiach a nielen ako nostalgická spomienka, ale ako stále funkční pomocníci. Kvalitu výrobkov Sencor potvrdzuje aj mikrovlnka, prihlásená do SENCORMÁNIE rovnako ako rádiobudík a ďalšie dnes už retro spotrebiče.

Stará, ale funkčná je aj táto mikrovlnka. Foto: V.K.
Sencormania, PR, nepouzivat Stará, ale funkčná je aj táto mikrovlnka.

Sencor hľadá svoj najstarší spotrebič na Slovensku. Ak doma taký máte, bez ohľadu na jeho funkčnosť, prihláste ho do SENCORMÁNIE na FB Sencor SK a môžete vyhrať zaujímavé ceny.

Pozrite si retro spotrebiče v SENCORMÁNII!

chyba