Vinárstvo GOLGUZ získalo až dvoch šampiónov v tomto ročníku Národného salónu vín SR.

To že Vinárstvu Golguz sa prebojovalo do salónu sedem vín a z toho má aj dvoch šampiónov, svedčí o vysokej kvalite všetkých vín.

23.09.2021 00:00
Panonia winery, PR, nepouzivat

GOLGUZ patrí do hlohovského terroiru, ktorý v širšom kontexte tvorí významnú časť Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Špecifikom tejto vinohradníckej oblasti je poloha a blízkosť rieky Váh, ktorá pozitívne vplýva na mikroklimatické podmienky a dotvára tak unikátny charakter tejto vinohradníckej lokality. Vinohrady vinárstva GOLGUZ sú v celkovej rozlohe 240 ha a z veľkej časti sa nachádzajú medzi obcami Bojničky a Dvorníky v lokalite nazývanej Panonia. Znakom vinohradov Panonia je zvlnenie, pripomínajú tým známu oblasť Burgundsko. Lokalita vinohradov je rozdelená do 2 vinohadníckych honov TALIČMANY a VEĽKÝ HÁJ. Vinohradom v honoch Veľký Háj a Taličmany patria do mikroklimatu, ktorý výrazne ovplyvňuje rieka Váh, tvoriaca jedinečné geografické a geologické prostredie.

Špecifický hlohovecký terroir šteklil nosy nielen našim ale aj zahraničným degustátorom, pretože všetky naše vína, ktoré sa tento rok zúčastnili či už našich alebo zahraničných súťažiach, skončili vždy v prvej tretine a každé z nich skončilo na medailovej pozícii. Pripomínam len tie najvýznamnejšie, ako šampión a veľká zlatá medaila na Valtických vínnych trhoch za Chardonnay – výber z hrozna r. 2019 a Pálavu- hrozienkový výber , r. 2018. Tak isto sme nezaostali ani na súťaži Oenofórum kde sme zožali úspech s Veltlínskym zeleným, ktoré sa stalo šampiónom v kategórii mladé vína z ročníka 2020. Vzácne medaily sme si priniesli aj zo súťaže Grand Prix Vinex s ocenením Veľká zlatá medaila za Chardonnay- výber z hrozna r. 2019 a zažiarili sme aj v Paríži s Irsaiom Oliverom.

Panonia winery, PR, nepouzivat

Takto vyrovnaná kolekcia bola ďalším z faktorov, ktorý vynášajú Golguz na pomyselný Olymp a musíme dodať, že právom. Jedným dychom však musíme poznamenať, že za týmto úspechom môžeme vďačiť najmä pôdnemu zloženiu, ktoré je tu jedinečné , citlivému a dôslednému prístupu vinohradníkov a šikovným rukám našich technológov, ktorí pretavia kvalitné hrozno do špičkového vína.

Veríme, že naši zákazníci sa k nám budú naďalej vracať, budú nám verní a my im naoplátku sľubujeme, že v úspechoch budeme stále napredovať…

chyba