Mozgovňa od Albi – zážitok s vlastnou mysľou

Byť múdry a veselý – je snom každého spokojného človeka. Na to, aby sa človek radoval, potrebuje mať adrenalín a na to, aby bol človek múdry, je potrebné rozvíjať mozog. Tak prečo nespojiť obe veci do jednej?

06.09.2021 00:00

Albi na september pripravila pre všetkých, čo sa radi zabávajú i premýšľajú rébusy, Únikovky aj logické úlohy. Malých aj veľkých Mozgovňa pripraví po výdatnom letnom oddychu a sladkom ničnerobení na život, v ktorom sa vďaka spokojnému mozgu stane premýšľanie zábavnejším.

albi, pr nepouzivat

Projekt Mozgovne vyvíja v Albi už dva roky tím matematikov a kreatívcov, doteraz sa im podarilo vymyslieť 90 hier, do konca tohto roka však pripravia až 150 produktov. Aktuálne je na slovenskom trhu dostupných už viac ako 20 hier, medzi ktorými sú hádanky, rébusy, únikové a inteligentné hry všetkého druhu. Zábavnou formou sa snažia rozvíjať myslenie a cvičiť mozgové funkcie. Inšpiráciu berú väčšinou pri komunikácii so zákazníkmi alebo pri prieskumoch trhu napríklad aj na veľtrhoch. Úlohy musia byť dokonale premyslené a precízne navrhnuté tak, aby boli aktivity zábavné a myslenie precvičovali aj rozvíjali a to nielen individuálne každého jednotlivca, ale aj vzájomné rodinné vzťahy medzi manželmi, súrodencami alebo starými rodičmi a vnúčatami. Kreatívci a matematici pri vymýšľaní nových hier vychádzajú z matematických alebo logických príkladov a dajú im príbeh. Mozgové závity sa doslova prehrievajú. Rébusy bývajú založené na hre so slovami ale napríklad aj na všímavosti lúštiteľa.

Princíp hier

Hry z Albi Mozgovne fungujú na princípe jednej logickej úlohy, ktorá tvorí malý príbeh. Kreatívci pri ich vyvíjaní vedia, že pri rovnici s dvomi neznámymi sa do počítania veľmi nikomu nechce, keď to však zabalia do malého príbehu, zapojí sa fantázia hráča a celá úloha sa mení z problému na zábavu. Dve neznáme môžu byť napríklad dvaja návštevníci pyramídy v Egypte, ktorí ostanú nešťastnou náhodou uväznení v tajnej miestnosti a hľadajú spôsob ako sa dostať von. Takýto príbeh vyvíjajú najmenej polroka, väčšina produktov sa vyvíja približne rok a na tvorbe spolupracujú aktívne s užívateľmi.

Od 6. do 19. septembra nájdete všetky produkty z edície Mozgovňa v ponuke s 35% zľavou.

Únikovky – kartové variácie na populárne únikové hry. Užívateľsky najobľúbenejšia kartová hra s príbehom, v ktorom riešite komplikované hádanky a rébusy. Cieľom je vyriešiť záhadu, nájsť poklad alebo napríklad uniknúť z väzenia.

Detektívne únikovky – sú 3 diely hry na spôsob severskej detektívky, ktorá vás za pomoci smartfónu hádaniek a hlavolamov pohltí a ponúkne podobný zážitok ako zo skutočnej únikovej miestnosti.

Triolet – je hra s číslami na spôsob scrabble, v ktorej sa hráči snažia získať v každom ťahu čo najviac bodov.

Bloky – sú papierové bloky pre jednotlivcov, ktoré ukrývajú až 100 hádaniek a rébusov i správnych odpovedí.

IQ Fitness – je kartová hra s 53 kartami s piatimi stupňami obtiažnosti, ktoré zamestnajú váš mozog naplno. Preveria matematiku, logiku a trebárs aj predstavivosť.

Tajomné schránky – ponúkajú možnosť originálne darovať iný darček vo vnútri hlavolamu.

chyba