Váš pes starne inou matematikou, než vy. Zistite, ako

Ak máte psa, určite vám už napadlo prerátať si jeho vek na ľudské roky. Je dobré poznať jeho reálny vek aj preto, aby ste vedeli predísť prípadným zdravotným problémom psa. Ako teda vyrátate vek psa?

13.09.2021 00:00
collagen, pr nepouzivat

Šteňa vo veku dvoch mesiacov zodpovedá veku dvojročného dieťaťa. Ročný psík má vek asi ako šestnásťročný pubertiak. Dvojročný pes je ako dvadsaťštyriročný človek, trojročný ako tridsiatnik. Potom sa starnutie psíka spomaľuje a môže sa líšiť podľa jeho veľkosti a plemena. Každým rokom zostarnú asi o 5–6 rokov: menšie psíky do 40 kilogramov starnú pomalšie, vo veku 10 rokov sú na tom ako človek v 64 rokoch. Väčšie plemená majú v prepočte až 87 rokov.

collagen, pr nepouzivat

Čo majú všetky psy spoločné, je tvorba kolagénu. Tak ako u človeka, aj u psov telo tvorí dostatok tejto stavebnej bielkoviny len do určitého veku. Keďže ide o veľmi dynamické zvieratá, už v mladom veku môže mať pes problémy s pohybovým aparátom kvôli nedostatku kolagénu. Navyše väčšie plemená rastú rýchlo a preto je u nich toto riziko ešte vyššie. Preto vznikol doplnok Incapet Collagen, ktorým možno doplniť psom kolagén a je vhodný ako kĺbová výživa pre psa. Je to český výrobok, mladší brat známeho kolagénu pre ľudí, Inca Collagen. Oba výrobky sú 100% kolagénové hydrolyzáty získané z kolagénu morských rýb, a to enzymatickou hydrolýzou za studena.

Incapet Collagen je biologicky aktívny, maximálne účinný a psom chutí. Stačí nasypať do jedla a môžete tak udržiavať kĺby a celú pohybovú sústavu, ale i kožu a srsť psa vo výbornej kondícii.

collagen, pr nepouzivat
chyba