Spoznajte zákutia Slovenska i svojej duše na Svätomariánskej púti

Túžite spoznávať neobjavené zákutia nášho krásneho Slovenska? Vydajte sa na cestu Prešovským krajom, kde na vás čaká nedotknutá príroda s prvkami zachovanej histórie, ale aj čarovné zákutia, ktoré sú nevyčerpateľným zdrojom životnej energie.

29.06.2021 00:00
Gaboltov, put, pr clanok, reklama, nepouzivat

Región Šariš má na svojom území množstvo kopcov i dolín, ktoré zdobia lúky posiate pestrofarebnými kvetmi, či lesy ukrývajúce tajomné prekvapenia. Bohatá ponuka tohto kraja je pastvou pre oči a pohladením duše. Svoju cestu za dobrodružstvom môžete začať napríklad v gotickom meste Bardejov. Tu vás privíta malebné historické námestie obklopené meštianskymi stavbami, či Bazilikou Minor sv. Egídia, ktoré sa hrdia nálepkou kultúrneho dedičstva UNESCO.

Neďaleko Bardejova leží ďalší skvost našej histórie. Srdcom pútnického miesta v obci Gaboltov je Kostol Sv. Vojtecha, ktorého vznik siaha až do 13.storočia, kde ho poznali už aj členovia križiackeho rádu. Uchvátia vás 4 oltáre a vzácny kazetový strop z 18.storočia, ale aj fragmenty gotického slohu, či barokové prvky. Kostol Sv. Vojtecha sa však svojou krásou nedotkne len vašich očí, ale energia tohto miesta doslova pohltí celú vašu dušu. Gaboltov je skutočným miestom na rozjímanie o ceste v Božej prítomnosti. O ceste poznávania seba samého. Na Svätomariánskej púti, ktorej súčasťou je aj pútnické miesto Gaboltov, skutočne okúsite Božiu prítomnosť a spoznáte silu svojej viery. Stíšte svoje srdce a dýchajte čaro pútnického miesta, ktorým Gaboltov neďaleko Bardejova určite je.

Svätomariánska púť („Svetlo z východu“) vyzdvihuje kultúrne, prírodné, historické, spoločenské a duchovné hodnoty slovanského národa vzťahujúce sa k posolstvu a mariánskym tradíciám. Viac sa dozviete na www.svatomarianskaput.sk.

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu Interreg Poľsko-Slovensko.

Gaboltov, put, pr clanok, reklama, nepouzivat
chyba