Neuveríte, za čo môžete v Martine platiť cez mobil!

Platby kartou a mobilom sa stali bežnou súčasťou našich životov. Pomaly, ale isto, vytláčajú platbu hotovosťou. A to nielen pri platení v obchodoch.

24.06.2021 00:00
mastercard, pr clanok, reklama, nepouzivat Foto:

Vyhovieť zákazníkom a umožniť im bezhotovostné platby je dnes prioritou pre väčšinu obchodníkov. Avšak vyjsť v ústrety ľuďom sa snaží aj Mestská polícia v Martine. Hoci platenie pokút nie je pre nikoho príjemné, ak už k tomu dôjde, nech je to aspoň rýchle a jednoduché.

V minulosti často dochádzalo ku komplikáciám. Ak ste nemali pri sebe hotovosť, museli ste hľadať bankomat, alebo ste od mestskej polície dostali blok a do 15 dní ho bolo potrebné zaplatiť. Keď ste na to náhodou zabudli, dostal sa k slovu exekútor spojený s ďalšími poplatkami. Mestská polícia v Martine tak na uľahčenie platby blokových pokút začala využívať inovatívnu službu terminál v mobile.

Foto: Archív Mestská polícia Martin
mastercard, pr clanok, reklama, nepouzivat
Rýchlosť a jednoduchosť si pochvaľuje aj mestská polícia

“K produktu sme sa dostali prostredníctvom e-mailovej ponuky banky. Ponuka nás ihneď zaujala, pretože už dlhšiu dobu sme premýšľali nad platbami za uložené blokové pokuty prostredníctvom platobného terminálu,” hovorí Adrián Antoš, zástupca Mestskej polície v Martine.

“Najväčšou výhodou bezhotovostnej platby je, že páchateľov priestupkov, ktorí nemajú pri sebe hotovosť, už nesprevádzame k bankomatom, ani nemusia kvôli zaplateniu pokuty chodiť na poštu, do banky či mestský úrad. Takisto sa tým odbúra zbytočné vymáhanie cez exekútora,” vysvetľuje Adrián Antoš.

“Ak sa občan rozhodne zaplatiť bezhotovostne, okrem bloku na pokutu zaplatenú na mieste mu vystavíme aj potvrdenie o zaplatení, ak o to občan požiada, ktoré mu automaticky príde buď na telefónne číslo alebo na e-mail,” dodáva na záver.

Pre koho je terminál v mobile výhodný?

  • farmári s predajom z dvora s nepravidelným predajom
  • remeselníci, ktorí predávajú svoje výrobky na trhoch
  • opravári
  • kuriéri a taxikári
  • lekári a maséri
  • kozmetičky a pedikérky
  • a mnohí ďalší podnikatelia

Nové inovatívne riešenie terminál v mobile je určené pre tých, pre ktorých je prevádzka platobného terminálu pridrahá. Bez akýchkoľvek vstupných či mesačných poplatkov za prenájom tak viete ponúknuť svojim zákazníkom možnosť platiť kartou alebo mobilom len za poplatok za transakciu. Na Slovensko ho prináša spoločnosť Global Payments v spolupráci s Mastercard, ktorý podporuje nové inovatívne riešenia.

Terminál v mobile je jednoduchá aplikácia, s ktorou sa vaši zamestnanci rýchlo zoznámia. Nepotrebujete množstvo školení, stačí zavolať špecialistovi z Global Payments, ktorý vám rýchlo a najmä odborne vysvetlí detaily unikátneho terminálu v mobile.

Jednoduchá inštalácia

  • Aplikácia zmení váš mobilný telefón na platobný terminál.
  • Stačí vám smartfón s Androidom 8 a vyšším.
  • Kontaktujte Global Payments a následne si stiahnite aplikáciu GP tom, alebo si stiahnite aplikáciu a zaregistrujte sa online.

Viac info nájdete na www.globalpayments.sk, prípadne zavolajte našim špecialistom na infolinku +421 222 121 2­22 v pracovné dni od 9:00 do 17:00, kde vám ochotne a odborne vysvetlíme všetky detaily a zodpovieme akékoľvek otázky ohľadne inovatívneho terminálu v mobile. Poradia vám i v ktorejkoľvek pobočke Slovenskej sporiteľne.

Foto: Archív Mestská polícia Martin

chyba