Takto jednoducho získate výhody pri stavbe či rekonštrukcii domu!

Aj vy práve premýšľate o novom bývaní alebo uvažujete o rekonštrukcii domu? Máme pre vás radu, ktorú oceníte najmä z dlhodobého hľadiska. Uvažujte ekologicky!

21.06.2021 00:00
VUB 1, PR článok, reklama, nepoužívat Foto:

V dnešnej dobe si zdravé a príjemné bývanie viete vytvoriť takmer kdekoľvek, nezáleží na tom, či bývate v dome alebo v paneláku. Možno aj vy z každej strany počúvate o zelených technológiách. A možno aj vy ste presvedčení, že je to drahá záležitosť, ktorú si nemôžete dovoliť. Opak je pravdou! Hoci vstupná investícia je naozaj o čosi vyššia, v priebehu pár rokov sa vám vráti.

Ako nájsť prostriedky na zelené technológie vám poradia odborníci z VÚB. Pripravia vám na mieru šitý Osobný finančný plán, vrámci ktorého si môžete vytvoriť rezervu na budúcu prerábku domu či bytu alebo prostriedky, ktoré sa vám zídu pri žiadosti o hypotéku. “Bankoví poradcovia z VÚB vám bezplatne odborne poradia, zanalyzujú vaše výdavky a spolu s vami nájdu zdroje úspor. A to aj vďaka know how silnej bankovej skupiny. Dôležité je skontrolovať si aj nastavenie vašich finančných produktov vrátane poistenia, skrátka spraviť si plán,” hovorí Dana Kondrótová, riaditeľka Odboru štandardní klienti VÚB banky.

VÚB dáva zelenú ekologickým stavbám a prerábkam

VÚB sa ako prvá banka na Slovensku rozhodla podporovať výhodnejšou hypotékou tých, ktorí stavajú či rekonštruujú v súlade s nízkoenergetickým štandardom. So Zelenou hypotékou šetríte rovno trikát.

1. úspora: 100% zľava z poplatku za zelenú hypotéku

Už nemusíte čakať, kedy niektorá banka zníži poplatky za hypotéku. VÚB ponúka hypotéku bez poplatkov pre každého, kto pri stavbe či rekonštrukcii využije zelené technológie. Nejde však iba o poplatok. Nízkoenergetické stavby znamenajú aj menšie riziko opráv, ktoré si “klasické” stavby vyžadujú už po pár rokoch.

2. úspora: Výrazná zmena vo vašej peňaženke

Prevádzkové náklady na energie, predovšetkým kúrenie a ohrev teplej vody, tvoria každý mesiac jeden z najväčších výdavkov. Bežná domácnosť minie ročne na energie aj viac ako 2000 eur, avšak pri nízkoenergetickom dome to môže byť len 200 eur za rok.

Keďže nehnuteľnosť slúži dlhé roky, po splatení hypotéky vám zrazu zostane v peňaženke podstatne viac peňazí.

3. úspora: Naša planéta

Zodpovedným prístupom pri výstavbe či rekonštrukciách šetríme aj naše zdravie a zdroje planéty.

Vďaka Osobnému finančnému plánu vám odborník z VÚB banky pomôže nájsť prostriedky na zelené technológie a lepší domov.

  1. Dohodnite si stretnutie so zamestnancom banky cez videohovor alebo telefón.
  2. Spíšte si finančné produkty, ktoré máte – zamyslite sa, do akej miery ich využívate. Bankár vám poradí, či by ste z nich vedeli získať ešte viac.
  3. Pripravte si všetky poistné zmluvy – pomôžeme vám skontrolovať, či máte poistenie správne nastavené.
  4. Približne po hodine budete mať jasnejšiu predstavu o svojich financiách a finančný plán šitý na mieru.
chyba