Je čas na umenie. Fulla môže tikať aj na vašom zápästí

Majster Ľudovít Fulla prichádza v nevšednej podobe pre všetkých, ktorí chcú kus umenia vždy nosiť so sebou. Výrobca hodiniek sa rozhodol svoju vášeň pre umenie zobraziť nadčasovo – limitovanou edíciou hodiniek.

14.06.2021 00:00
FULLA, PR článok, reklama, nepoužívať

Sila regiónu, ktorá očarila metropoly

Ľudovít Fulla patrí medzi najväčších velikánov slovenskej umeleckej tvorby. Poznáme ho predovšetkým ako maliara, ale venoval sa aj grafickému dizajnu, scénografii, robil tapisérie, a dokonca vytváral vzory na textil. Možno si to ani neuvedomujeme, ale mnoho z nás vyrástlo na jeho ilustráciách, keď čítalo rozprávky od Pavla Dobšinského. Hoci veľkú časť svojho života prežil v mestách, v jeho tvorbe nájdeme silné odkazy ľudovej kultúry, folklóru a tradičného života na dedine.

Jeho veľkou inšpiráciou bol kubizmus, ale svoj štýl našiel už v tridsiatych rokoch svojho života a postupne ho zdokonaľoval. Jednoduchosť, zrozumiteľnosť a žiarivé farby ho sprevádzali počas celej tvorby. Je to však práve námet prostého vidieckeho života, ktorým sa zapísal do povedomia širokej aj odbornej verejnosti. Diela rodeného Ružomberčana ocenili zahraniční odborníci cenami Grand Prix v Paríži aj Zlatou medailou v Miláne, jeho tvorba sa dostala aj na mozaiky v Montreale, a obrazy, ktoré sa na aukciách vyskytujú len veľmi zriedka, vždy lámu cenové rekordy. Je to najmä preto, že všetky svoje diela odkázal štátu, a tak sa do aukčných sál dostanú iba kúsky zo súkromných zbierok.

Nadčasové diela, nesmrteľná inšpirácia

Jeho odkaz však okrem galérií prežíva aj cez tvorbu súčasných autorov. Okrem umeleckej tvorby nájdete jeho dedičstvo aj v oceňovaných módnych kolekciách, dizajnových doplnkoch, či generovaných profilových obrázkoch na sociálnych sieťach. Umenie Ľudovíta Fullu sa stalo nadčasovým – a toto posolstvo sa rozhodla zdôrazniť aj kolekcia hodiniek značky IRISIMO.

Nová kolekcia IRISIMO x Fulla vzdáva úctu jeho tvorbe a prináša nadčasové hodinky pre fanúšikov jeho ikonického štýlu. Na výber sú dva koncepty, s ktorými sa často stretávame aj naprieč jeho dielami – optimizmom hýriace Dievča s mlynkom a kontrastnú Sedliačku.

Jednoduchý minimalistický ciferník s vygravírovaným Fullovým podpisom necháva priestor pre jemný kožený remienok s majstrovou grafikou, ktorá hýri farbami a lyrikou malebnej slovenskej dediny. Elegantné balenie so zmenšenou verziou Fullového originálneho diela, odolné zafírové sklíčko a kvalitné puzdro z ušľachtilej ocele robí z hodiniek favorita na darček pre každého fanúšika umenia.

Fulla7, PR článok, reklama, nepoužívať

Kolekcia hodiniek IRISIMO x Fulla vychádza v prísne limitovanom množstve, a preto poteší svojím ľudovým motívom iba 149 majiteľov. Každý kus bude mať svoje individuálne číslo, presne tak, ako ho majú autorské originály.

Svoju lásku k umeniu výrobcovia zároveň prejavili aj malým, no o to spolupatričnejším gestom – z každého predaného kusu poputuje časť peňazí miestnej galérii. Kúpou praktického a vkusného módneho doplnku tak môžete ľahko prispieť na zveľadenie nášho kultúrneho dedičstva aj vy.

+6
chyba