Respirátory boli vo filiálkach dm nahradené nanorúškami

Hoci sú respirátory FFP2 bezpečné, môže byť dýchanie v nich náročnejšie ako v bavlnenom či chirurgickom rúšku. Aj z toho dôvodu v priebehu apríla poskytla dm svojim zamestnancom z prevádzok a zo skladu po štyri kusy antibakteriálnych rúšok RespiZorn Standard od spoločnosti Zornica s nanomembránou s filtračnou účinnosťou FFP2. Toto nanorúško v sebe totiž spája pohodlie bavlneného rúška s vysokou ochranou respirátora FFP2 a disponuje všetkými potrebnými dokumentmi potvrdzujúcimi jeho kvalitu. Podobne ako respirátor ho možno nosiť počas celého dňa, pretože nemá žiadne iné odporúčania na čas svojho používania, tak ako je to pri jednorazových respirátoroch. Nanorúška sú určené na opakované použitie, až do svojho manuálneho poškodenia.

27.04.2021 00:00
Dm drogerie, PR článok, reklama, nepoužívať

„Hlavným zámerom poskytnutia nanorúšok našim spolupracovníkom je uľahčenie ich celodennej fyzicky náročnej práce, ktorú musia momentálne zvládať v respirátoroch. Uvedomujeme si zníženie komfortu počas ich práce, a aj vzhľadom na blížiace sa letné mesiace im chceme zabezpečiť nielen ochranu, ale v rámci možností zvýšiť aj ich fyzickú a psychickú pohodu počas práce,“ povedala Ivana Mészáros, odborná referentka v oblasti rizikového manažmentu spoločnosti dm drogerie markt.

Dm drogerie1, PR článok, reklama, nepoužívať

Samozrejme, nosenie nanorúška v dm nie je povinné a spolupracovníci si môžu zvoliť aj respirátor FFP2. Je však predpoklad, že nanorúška RespiZorn, ktoré presvedčili svojou kvalitou, splnenými bezpečnostnými kritériami a pozitívnymi referenciami, sa stretnú s pozitívnym ohlasom a stanú sa obľúbenou ochrannou pomôckou medzi spolupracovník­mi dm.

UV-C žiarič pre čistejší vzduch

Do vybraných predajní dm, ktorých je aktuálne 60, sú postupne zavádzané aj profesionálne UV-C žiariče, ktorých žiarenie efektívne zneškodňuje vzdušné vírusy a baktérie. Pôsobia iba v bezpečnej výške a sú umiestnené pri pokladniciach, ako aj rovnomerne po predajni. Ich počet sa pohybuje od šesť do osem kusov na predajňu, v závislosti od jej veľkosti a m3 vzduchu.

Dm drogerie2, PR článok, reklama, nepoužívať
chyba