Takto získate kontrolu nad svojou budúcnosťou

Odborníci sa zhodujú, že ak máme pevnú pôdu pod nohami, sme rozvážni a nekonáme pod tlakom. Platí to samozrejme aj pri financiách. Hoci pre väčšinu z nás je súčasná doba náročná, myšlienky na budúcnosť sú tým, čo nám môže pomôcť. Toto sú zaručené tipy, ako sa dopracujete k pokojnej budúcnosti.

12.04.2021 00:00
VUB 3658, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

1. Správne produkty, menšie poplatky

Zriadenie niektorých služieb alebo produktov (napr. kreditná karta, sporiaci účet) môže pre vás znamenať menšie poplatky za vedenie bankového účtu. Mesačne ide o pár eur, no za rok takto viete ušetriť slušnú sumu.

2. Naučte sa sporiť

Možno si aj vy hovoríte, že máte čas alebo ešte nezarábate toľko, aby ste si boli ochotný odkladať. Opak je pravdou. Spomeňte si na staré mamy, ktoré si odkladali za každých okolností, hoci len minimálne sumy. O pár rokov vás pohľad na našetrenú sumu určite poteší.

3. Skúste investovať!

Ideálnym riešením na získanie prvých skúseností v oblasti investovania je pravidelné investovanie do podielových fondov formou investičného sporenia. V dnešnej dobe môže byť jedným z najvhodnejších riešení ako postupne zveľadiť svoje našetrené peniaze. Navyše už dávno neplatí, že investovanie je len pre bohatých. Vo VÚB môžete investovať už od 20 eur mesačne.

Každý z nás je jedinečný, a preto máme rôzne predstavy o tom, čo potrebujeme alebo po čom túžime. Kým niekto sníva o víkendoch na rodinnej chate, iný v myšlienkach blúdi po vysnívanej pláži pri mori. Nech sú vaše plány akékoľvek, odborníci z VÚB vám vďaka unikátnemu produktu Osobný finančný plán zadarmo pomôžu dopracovať sa k potrebným financiám.

“Bankoví poradcovia z VÚB vám bezplatne a odborne poradia, zanalyzujú vaše výdavky a spolu s vami nájdu zdroje úspor. A to aj vďaka know how silnej bankovej skupiny. Dôležité je skontrolovať si aj nastavenie finančných produktov vrátane poistenia, skrátka spraviť si plán,” hovorí Dana Kondrótová, riaditeľka Odboru štandardní klienti VÚB banky.

Osobný finančný plán od VÚB banky

  1. Dohodnite si stretnutie so zamestnancom banky cez videohovor alebo telefón.
  2. Spíšte si finančné produkty, ktoré máte – zamyslite sa, do akej miery ich využívate. Bankár vám poradí, či by ste z nich vedeli získať ešte viac.
  3. Pripravte si všetky poistné zmluvy – pomôžeme vám skontrolovať, či máte poistenie správne nastavené.
  4. Približne do hodiny budete mať jasnejšiu predstavu o svojich financiách a plán šitý na mieru.

Viac info nájdete na www.vub.sk

chyba