Fotopasce pomáhajú aj pri ochrane majetku

Špeciálne zariadia, fotopasce, tradične spojujeme s ich použitím v rámci ochrany prírody, sú pomocníkom pre poľovníkov či zábavkou pre lovcov senzácií. Svoje uplatnenie však nachádzajú aj ako veľmi účinné zariadenie pre monitorovanie majetku a jeho ochranu.

05.03.2021 00:00
fotopasce, PR článok, reklama, nepoužívať

Fotopasca sa za vás postaví na stráž

Máte pocit, že sa v lese nič nedeje? To, čo je našim ľudským očiam ukryté, to za nás vypátra fotopasca. Život v lese sa totiž často odohráva za našim chrbtom. Bežne neviditeľné nám však môže fotopasca odhaliť aj v okolí nášho domu. Stojí za nás na stráži a kontroluje náš majetok.

Čo vlastne sú fotopasce?

Fotopasce sú malé zariadenia, ktoré v jednom prístroji zastávajú funkciu digitálneho fotoaparátu, kamery a komunikačného zariadenia. Sú robustné a odolné. Majú schopnosť odolať poveternostným vplyvom aj extrémnejším teplotným podmienkam. Charakterizuje ich nenápadný design, aby splynuli s okolím, a obvykle sú vybavené pre možnosť bezpečného upevnenia na zvolenom mieste. Ideálne je fotopascu kupovať vždy rovno s príslušenstvom vhodným na jej upevnenie.

Ako si vybrať vhodnú fotopascu?

Na predaj fotopascí sa špecializuje e-shop Efotopasce.sk. Zo sortimentu tohoto e-shopu sú aktuálne najpredávanejšími modelmi fotopasce Wachman King, Welltar 7350 MM a HC 300m. Výber fotopasce vždy záleží na našich preferenciách, teda na tom, čo od fotopasce očakávame.

Obecne sú fotopasce konštruované ako zariadenia na baterky. Takže ich chod je možný bez zdroja elektrickej energie. Ak však plánujeme nechať bez údržby fotopascu v prevádzke po dlhšie obdobie, hodí sa taká, ktorú je možné napojiť napríklad na solárnu nabíjačku.

Fotopasce dnes vedia so svojim majiteľom komunikovať buď pomocou GSM alebo WiFi. Odosielajú MMS ev. SMS, a to ako správu na mobilný telefón, prípadne do e-mailovej schránky. Kvalita fotografií aj videa je dnes už veľmi vysoká. Nie je problém rozoznať tváre na fotografiách. Avšak práve tieto parametre je dôležité pri výbere sledovať a vždy zvážiť, akú veľkú kvalitu skutočne potrebujeme. Rastie s ňou totiž cena zariadenia.

Kvalitné fotopasce sú prispôsobené práci za horších svetelných podmienok. Majú schopnosť kvalitne snímať v daždi, pri snežení, ale tiež za tmy. Pritom využívajú neviditeľný blesk, ktorý nevyplaší zver ani ľudí. Fotopasca tak zostane skrytá a neprezradí sa.

Moderná fotopasca dokáže vidieť až do vzdialenosti 20 m a pracuje so zorným uhlom od 80 a do 180 stupňov.

Fotopasce pre profesionálov, amatérov aj súkromníkov

Vďaka fotopasci môžu svoj revír pozorovať poľovníci. Je pomocníkom pre efektívny lov, ale tiež pre ochranu prírody proti vandalom aj pytliakom. Často sa fotopasce používajú pre zachytenie unikátnych záberov zo strany milovníkov prírody. Monitorujú sa chránené hniezda, sleduje sa výskyt vzácnych druhov, používajú sa pri sčítaní zvierat v revíre. Môžu však slúžiť aj farmárom či včelárom. Stále častejšie sa využitie fotopascí presadzuje aj v rámci mestskej polície či v miestnych samosprávach. Fotopasce sú však aj účinnou pomôckou proti lúpežiam majetku. Môžu úspešne nahradiť iné zabezpečenie a dokážu sledovať okolie chát, chalúp, ale aj rodinných domov.

Poraďte sa so špecialistami na fotopasce

V e-shope Efotopasce.sk si máte možnosť vybrať z rôznych druhov fotopascí. Sortiment je rozdelený do kategórií podľa vhodnosti toho ktorého zariadenia a súčasne podľa technických kritérií, ktoré na fotopasci preferujeme. K fotopascám si je možné na jedom mieste dokúpiť taktiež náhradné diely a rôzne príslušenstvo. Či už ide o detektor pohybu, vnadidlá na zver, SIM karty do fotopascí aj detektory fotopascí. V e-shope vám poradia s výberom a zaistia tiež záručný a pozáručné servis zariadení.

chyba