Peter Straňák, Founder & CEO La Donuteria: Začnite s nami podnikať v zahraničí

Nie je tomu tak dávno, čo sieť donut shopov La Donuteria expandovala do zahraničia. Úspešný slovenský startup sa dlho tešil obľube na Slovensku, no za relatívne krátky čas domáci trh plne obsadili. Slovákom žijúcim v zahraničí, ako aj zahraničným fanúšikom sladkého street foodu, tak ponúkli unikátnu príležitosť na perspektívne podnikanie za hranicami. Cieľ, stať sa do konca roka 2020, európskou jednotkou, už úspešne prekonali a v novom roku ich čaká niekoľko nových výziev.

26.02.2021 00:00
la donuteria, PR článok, reklama, nepoužívať

Rok 2020 bol pre sieť La Donuteria plný úspechov. Nie je tajomstom, že La Donuteria prekonala miľník a v roku 2020 sa stala európskou jednotkou v počte donut shopov a vo svojom raste počtu pobočiek pokračuje aj v novom roku, kedy sa už chystá aj za hranice Európy.

„Aktuálne mame vo franšízovej sieti 31 pobočiek v 9 krajinách. Naše franšízove licencie pre mestá na Slovensku sme vypredali za pár mesiacov a tak nám nič nebránilo v ďalšej expanzii v zahraničí – aktuálne sú to mestá ako: Budapešť, Viedeň, Mníchov, Štokholm, Lisabon, Dubaj, a ďalšie. Prakticky každý týždeň podpisujeme licenčné zmluvy pre ďalšie krajiny“, vysvetľuje Peter Straňák, Founder & CEO La Donuteria Group.

„Ideme do toho srdcom a veríme že raz budeme silný hráč nielen v Európe, ale aj mimo nej. Máme veľké ambície. Snažíme sa náš koncept nastaviť a vyladiť tak, aby bol svetový, ale tiež nájsť cesty ako ho do sveta predať. Naším snom je disruptovať naše odvetvie, postaviť sa skostnateným veľkým sieťam s tisíckami pobočiek ako je Dunkin Donuts, Krispy Kreme a Tim Hortons, a priniesť zákazníkom nový, svieži, moderný, atraktívny a obľúbenejší koncept.,“ dodáva.

Prečo je La Donuteria taká obľúbená?

Nečakajte žiadne americké šišky. Na tajnej receptúre tohto chutného dezertu sa pracovalo viac ako rok a vyskúšalo sa viac ako 100 rôznych receptov, kým vznikla kvalita s pečaťou La Donuteria. Nečakajte polotovary. La Donuteria sa môže pýšiť prípravou vlastného karamelu, malinová glazúra je z malín dovážaných z Nemecka, čokoláda sa vozí z Belgicka a vanilka dokonca až z Madagaskaru.

Vedeli ste, že vďaka pomerne nízkej investícii si môžete otvoriť vašu vlastnú La Donuteriu aj vy? Napriek tomu, že slovenský trh je už plný, ponúka La Donuteria Slovákom možnosť otvoriť si svoju vlastnú franšízu v zahraničí. Svojimi férovými podmienkami a podporou si už získala dôveru začínajúcich slovenských podnikateľov, ktorí si otvorili predajňu napríklad v Mníchove či až v ďalekom Dánsku.

„Veľmi dobre nám funguje spolupráca so Slovákmi žijúcimi v zahraničí, odhady sú že ich tam pracuje okolo 400 tisíc, zvyčajne ako zamestnanci v gastronómii, službách a podobne. S nami, s našim konceptom, sa zrazu môžu stať enterpreneurmi, vlastníkmi vlastného biznisu, mať vlastné podnikanie, nezávislosť, získať možnosť byť sám sebe šéfom a posúvať sa tak v živote dopredu,“ vysvetľuje Straňák.

La donuteria, PR článok, reklama, nepoužívať

„Veľa ľudí ma sen mať svoju vlastnú peknú a štýlovú kaviareň alebo cukráreň, a nás veľmi napĺňa, že im tieto sny pomáhame splniť. Zároveň je gastronómia jeden z najťažších segmentov podnikania, 80% nových konceptov neprežije ani prvé 1–2 roky. Naše know-how odbremení začínajúcich podnikateľov od množstva počiatočných zakopnutí, neúspechov, starosti, nedostatku know-how, drahých chýb a návratov zo slepých uličiek, ktoré stoja veľa času a v neposlednom rade aj peňazí,“ dodáva.

Férové podmienky pre začínajúcich podnikateľov

La Donuteria prináša podnikateľom v zahraničí hotový koncept, na ktorom pracoval medzinárodný tím špecialistov viac ako 3 roky, 12 hodín denne, 7 dní v týždni. Preto je každý detail konceptu, či už je to dizajn prevádzky, obaly, receptúry, alebo prevádzkový systém, vyladený do posledného detailu.

Veľkou výhodou konceptu je prevádzková jednoduchosť, ktorá nevyžaduje vyššie kvalifikovaných ľudí, ktorých je v gastronómi nedostatok. Veľkosť priestorov sa pohybuje len v rozmedzí od 40 do 70m2, čo prirodzene znižuje náklady na prenájom. “Väčšinu surovín logisticky zabezpečujeme my a to platí aj pre naše franšízové pobočky, čim výrazne znižujeme starosti a aj obstarávacie ceny pre našich franšízových partnerov,” vysvetľuje Peter Straňák.

Výhody franšízového podnikania s La Donuteria

  • Patrí k najobľúbenejším slovenským gastro prevádzkam, za ktorou sú mnohí ochotní cestovať.
  • Ide o pomerne férový biznis. S franšízou podnikateľ nezíska len celkové know-how na podnikanie na “kľuč”, ale nemusí sa báť ani zbytočných dlhov, keďže franšízový poplatok platí len vtedy, keď mu pobočka zarába.
  • Jednou z hlavných výhod je relatívne nízka celková investícia v porovnaní s inými gastro franšízovými konceptami, a to už od 30.000 – 35.000 EUR, ktorá zahŕňa už všetko potrebné – dizajnové úpravy a zariadenie predajne, vybavenie kuchyne, vstupnú franšízovu licenciu a úvodne zásoby na prvý mesiac.
  • Samotná ziskovosť sa pohybuje zvyčajne v menších mestách medzi 3.000 – 5.000 EUR mesačne, vo väčších mestách aj 5.000 – 10.000 EUR mesačne, čo zabezpečuje skutočne rýchlu návratnosť investície.
  • V porovnaní so svetovo uznávaným konceptom McDonald’s ide o niekoľko násobne menej náročnú finančnú investíciu. Na franšízu McDonald’s Slo­vensko totiž musíte mať minimálne 400-tisíc eur, čo je viac ako 10 násobok.

Pre ľudí, ktorý chcú podnikať bez starostí, prípadne nemajú vlastný podnikateľský super-nápad, je to preto ideálna voľba. Všetky informácie nájdete na https://franchising.sk/…a-donuteria/

+1
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy
chyba