Vieme, ako sa pripravíte na lepšiu budúcnosť

V dobe hojnosti by sme myslieť aj na horšie časy. Väčšina z nás počúvala túto vetu od svojej starej mamy. Koľkí z nás ju však brali vážne a skutočne sa na tie horšie časy pripravovali? Súčasná situácia ukázala, že byť pripravený na nečakané udalosti je naozaj rozumné.

15.02.2021 00:00
vub hl, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:
Odborníci sa zhodujú, že aspoň raz do roka by sme si mali skontrolovať nastavenia svojich finančných produktov vrátane poistenia. Nemusíte sa však spoliehať len na seba, bankoví špecialisti vám s tým pomôžu – zanalyzujú vaše výdavky, nájdu zdroje úspor a zároveň vám pripravia plán. VÚB prináša svojim klientom unikátnu bezplatnú službu Osobný finančný plán. Vďaka nej sa môžete dopracovať k finančnej rezerve, ktorá vám pomôže aj v neočakávaných životných situáciách.

Hovorme spolu o odklade splátok

Ak sa aj vám končí obdobie odkladu splátok a viete, že ešte stále nebudete schopní splácať hypotéku či spotrebný úver, komunikujme spolu už teraz. Informovať sa môžete aj s väčším predstihom, získate tak čas na zváženie všetkých možností a následkov s tým spojených. Bankových špecialistov z VÚB môžete kontaktovať aj opakovane a spoločne budete hľadať riešenie vašej zložitej situácie. ”VÚB ponúka okrem legislatívneho odkladu splátok aj odklad splátok, ktorý je už poskytovaný mimo zákona v rámci podmienok stanovených bankou a to maximálne na šesť mesiacov. Takýto odklad tiež podlieha schváleniu a ďalším procesom. Ďalšou možnosťou je využiť určitú konsolidáciu záväzkov, respektíve predĺženie doby splatnosti úverov, čím sa klientovi zníži splátka. Samozrejme tieto možnosti sú tiež limitované,” vysvetľuje Dana Kondrótová, riaditeľka Odboru štandardní klienti VÚB banky.

Komunikujme spolu z obývačky

Keďže nám záleží na vašej bezpečnosti, môžete s nami komunikovať aj z pohodlia vášho domova. Stačí, ak sa vopred dohodneme na spoločnom telefonáte alebo videohovore cez MS Teams. Okrem bezpečnosti šetríte aj čas, ktorý by ste potrebovali na cestu na pobočku. Ak nám zavoláte priamo z mobilnej aplikácie, vieme vás dokonca nielen identifikovať, ale aj autentifikovať.

Foto: Dominika Behúlová
vub, PR článok, reklama, nepoužívať

Osobný finančný plán od VÚB banky

  1. Dohodnite si stretnutie so zamestnancom banky cez videohovor alebo telefón.
  2. Spíšte si finančné produkty, ktoré máte – zamyslite sa, do akej miery ich využívate. Bankár vám poradí, či by ste z nich vedeli získať ešte viac.
  3. Pripravte si všetky poistné zmluvy – pomôžeme vám skontrolovať, či máte poistenie správne nastavené.
  4. Približne po hodine budete mať jasnejšiu predstavu o svojich financiách a plán šitý na mieru.
chyba