Talenty Novej Európy: Nadané deti majú znovu šancu dostať grant

27.01.2021 00:00
slovnaft, pr nepouzivat
  • talentovaní mladí vedci, umelci a športovci vo veku od 8 do 25 rokov získajú finančné granty v celkovej hodnote 66 000 eur
  • uzávierka prihlášok do programu Talenty Novej Európy je 21. februára 2021
  • Stredoeurópska nadácia – Középeurópai Alapítvány a Slovnaft za uplynulých 13 rokov podporili 418 mladých talentov celkovou sumou takmer 845 000 eur

Talentované deti a mladí ľudia majú do 21. februára 2021 šancu uchádzať sa o finančný príspevok na rozvoj svojho talentu. Slovnaft a Stredoeurópska nadácia – Középeurópai Alapítvány opäť rozdelia granty v oblasti vedy, umenia a športu v celkovej hodnote 66 000 eur.

Grantový program Talenty Novej Európy (TNE) podporuje výnimočne nadaných mladých ľudí, ktorí na svojom talente systematicky pracujú a chcú v ňom napredovať až na profesionálnu úroveň. Grant môžu využiť na vedecké vybavenie, kúpu hudobného nástroja, umeleckých potrieb alebo športového výstroja, či na účasť na súťažiach, workshopoch a kurzoch, kde prezentujú nielen seba, ale aj Slovensko. Napriek náročnej dobe Slovnaft a Stredoeurópska nadácia – Középeurópai Alapítvány naďalej pokračujú v podpore nádejných talentov, aby pomohli ich rodinám pokryť časť nákladov na rozvoj nadania ich detí.

„Investíciou do rozvoja mladých ľudí im pomáhame priblížiť sa k vytúženému cieľu. Sme radi, že Slovnaft aj takto podporuje budúcnosť nadanej mládeže, aj našej krajiny,“ povedal Anton Molnár, hovorca a riaditeľ Komunikácie spoločnosti Slovnaft.

O udelení grantov pre mladých vedcov, hudobníkov, hercov, výtvarníkov a športovcov rozhodnú odborné poroty. Aj tento rok sa na nich odborným okom pozrú výtvarníčka Ilona Németh, pedagóg Konzervatória Peter Čerman, matematik SAV Anatolij Dvurečenskij či pedagóg FTVŠ UK Ľubor Tománek.

„Napriek komplikovanej dobe vidíme, že túžba talentovaných mladých ľudí pracovať na sebe je stále rovnako silná. Našim poslaním je pomôcť im, aby neprajné podmienky nezastavili ich úsilie“, uviedla Silvia Manczalová, správkyňa Stredoeurópskej nadácie – Középeurópai Alapítvány.

Slovnaft a Stredoeurópska nadácia – Középeurópai Alapítvány za uplynulých 13 rokov podporili 418 mladých talentov z oblasti vedy, umenia a športu celkovou sumou takmer 845 tisíc eur. V minulom roku si grant vo výške 66 000 eur rozdelilo 59 detí a mladých ľudí. Rovnaká suma je určená aj na tohtoročné granty.

Viac informácií ako aj prihlášku k programu Talenty Novej Európy nájdete na www.tne.sk

O Slovnafte

Slovnaft patrí na Slovensku k lídrom v oblasti CSR a firemnej filantropie. Aj počas pandémie koronavírusu Slovnaft naďalej podporuje rozvoj mladých talentov, športu, kultúry na Slovensku a ochranu životného prostredia. Zároveň zintenzívnil pomoc pre zdravotníctvo darovaním pľúcnych ventilácií a dezinfekcie, aby zdravotnícke zariadenia účinne zvládali šírenie infekcie.

O Stredoeurópskej nadácii – Középeurópai Alapítvány

Stredoeurópska nadácia – Középeurópai Alapítvány podporuje umelecké, vzdelávacie a komunitné aktivity. Pomáha ochraňovať cenné artefakty kultúrneho a prírodného dedičstva, podporuje projekty zamerané na dialóg, osvetu a zdieľanie hodnôt. V programe Dunajský fond poskytuje platformu pre efektívnejšiu komunikáciu a spoluprácu aktérov v území Dunaja a sústreďuje zdroje pre rozvoj a ochranu verejných priestranstiev na rieke.

slovnaft, pr nepouzivat
chyba