Je váš životný štýl príliš sedavý? Trekingové palice vás postavia na nohy

Pohyb vo forme pravidelnej fyzickej aktivity je pre nás veľmi dôležitý, no iba minimum ľudí si tento fakt uvedomuje. A štatistiky to len potvrdzujú. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie, každý štvrtý dospelý človek na svete nie je dostatočne aktívny. A to aj napriek tomu, že nedostatočná fyzická aktivita je jedným z hlavných rizikových faktorov úmrtia na svete.

26.01.2021 17:26
Seocentrum, pr clanok, reklama, nepouzivat Foto: ,

Prečo to tak je? Ľudia nemajú k pohybu dôvod, motiváciu alebo si neuvedomujú možné následky.

Prečo je pohyb a fyzická aktivita pre nás dôležitá?

Množstvo profesií dnes ovláda internet, čo sa ukazuje v súčasnosti ako výhoda, pretože veľa práce a vecí dokážeme vybaviť aj z domu. Výsledkom však je, že väčšina ľudí trávi podstatnú časť dňa na stoličke alebo v kresle. Avšak, tento štýl sedavej práce predstavuje pre naše telo obrovskú záťaž.

Odborníci zistili a prax ukazuje, že sedavé zamestnanie má negatívny vplyv na tráviaci systém, prispieva k rozvoju problémov, ako sú zápcha a hemoroidy, k rozvoju predispozície cukrovky, depresie a úzkosti.

Vďaka pohybu to ale môžete zmeniť a situáciu zachrániť. A dobrou správou je, že preto nemusíte byť celý deň len v posilňovni. Pomôcť vám môže aj obyčajná prechádzka v prírode, niekoľkominútová chôdza a profesionálne trekingové palice.

Foto: SHUTTERSTOCK, Duet PandG
Seocentrum, pr clanok, reklama, nepouzivat

Dospelí vo veku 18 až 64 rokov by mali venovať svojej fyzickej aktivite aspoň 150 minút strednej a až 75 minút vysokej intenzity a dvakrát týždenne alebo viac precvičovaniu hlavných svalových skupín. A s týmito jednoduchými pomôckami to zvládnete bez najmenších problémov.

Neviete sa dostať do fyzickej a psychickej pohody? Trekingové palice vám dodajú potrebnú dávku chute, odvahy aj opory

Nie je žiadnym tajomstvom, že ľudia, ktorí sa na dlhú cestu vydajú pešo, si často ako svojich spoločníkov vyberajú nielen blízkeho človeka, ale aj silnú palicu, o ktorú sa môžu na ceste oprieť.

A aj dnes existujú ľudia, ktorí považujú tento typ vybavenia na cestách za potrebný. A má to svoje dôvody. S ich pomocou bude vaša chôdza jednoduchšia a príjemnejšia, pretože sa uľaví kolenám a chrbtici. Zápästia, lakte a ramenné kĺby nie sú vystavené takému namáhaniu.

Trekingové palice vám pomáhajú aj pri udržaní rovnováhy v zložitom teréne, napríklad pri prechádzaní cez vodné prekážky na kameňoch alebo svahoch v prírode, ktoré v dnešných časoch navštevujeme čoraz viac.

Výhodou je, že väčšina takýchto moderných palíc je teleskopická, ergonomicky tvarovaná a prispôsobená telu do posledného detailu. A to najdôležitejšie na záver – príjemne vás prekvapí pri ich vysokej pevnosti a odolnosti aj mimoriadne nízka hmotnosť. Rukoväť disponuje tiež schopnosťou odvádzať z ruky vlhkosť, čím sa zaisťuje aj lepšie uchytenie palice v dlani.

Takže, pokiaľ sa neviete v týchto náročných dňoch dostať do potrebnej pohody, vyskúšajte tieto univerzálne a štýlové trekingové palice, ktoré vám dodajú k chôdzi potrebnú dávku chute, odvahy aj opory.

chyba