Chudnutie v novom roku nikdy nebolo jednoduchšie!

Po Vianociach je plán na január jasný – viac sa hýbať a upraviť jedálniček tak, aby konfekčná veľkosť pre vás nebola tabu. Ako na to? Stačí neprepadnúť panike a čítať ďalej!

28.01.2021 00:00
lipoxal, pr clanok, reklama, nepouzivat

Pripravte svoju psychiku

Proces chudnutia nie je len o konzumácii vhodného jedla v kombinácii so správne zvoleným pohybom. Odborníci tvrdia, že nemalú rolu hrá tiež psychika a vnútorné nastavenie každého jedinca. Pri chudnutí je potrebné prekopať svoje predstavy, že kilá musia dole čo najrýchlejšie, inak si vyrobíte jedine jojo efekt.

Chudnutie začína v hlave

Pri chudnutí je veľkou chybou zamerať sa len na fyzické aspekty – diétu a cvičenie. Jedlo má tiež svoju emocionálnu stránku, pretože jeho konzumácia vyvoláva psychickú pohodu. Mozog reaguje na obľúbené jedlo vylúčením dopamínu, ktorý hrá dôležitú rolu pri potešení a tiež pri vzniku závislostí. Každý človek, ktorý stojí pred cieľom trvalo schudnúť, musí najskôr pochopiť emocionálne napojenie k jedlu. Predtým ako začnete jesť, sa preto najskôr sami seba spýtajte, či naozaj máte hlad.

Využite pekné počasie a spríjemnite si pohyb

Aj napriek tomu, že zima nepovedala posledné slovo, skúste ešte podniknúť nejaký výlet na hory. Možno vás prekvapí, že aj rekreačné sánkovanie je pre chudnutie perfektné. Pri tomto športe budete stále v pohybe, zlepšíte svoju kondíciu, a navyše pri nestálom šliapaní do kopca posilnite zadok a nohy. V priebehu hodiny môžete spáliť až 1 200 kJ, čo je pre porovnanie pol tabuľky čokolády.

Prečo si to neuľahčiť

Existujú tiež potraviny ktoré vám s úbytkom kilogramov pomôžu, a preto ich začleňte do svojich stravovacích návykov. Vždy si však pamätajte, že sa nič nemá preháňať.

Konjak
Konjac alebo glukomanan rastie hlavne v Ázii. Jeho korene sa už v minulosti využívali k udržaniu alebo zníženiu hmotnosti. Konjacová vláknina má v žalúdku unikátnu schopnosť zväčšiť svoj objem bobtnaním až 200-krát. Vďaka tomu dochádza k obmedzeniu pocitu hladu, a celkovému spomaleniu rýchlosti trávenia aj vstrebávania tukov a uhľohydrátov. Odborníci sa zhodujú, že prítomnosť konjacu tráviacom trakte vyvoláva pocit sýtosti, znižuje apetít a môže spomaliť vstrebávanie cholesterolu.

Zelený čaj
Lekárske štúdie potvrdzujú, že zelený čaj pomáha pri chudnutí, pretože obsahuje látku EGCG, ktorá urýchľuje metabolizmus a podporuje spaľovanie tukov. Pokiaľ budete zelený čaj užívať v tradičnej podobe čaju, počítajte s tým, že aby bol účinok viditeľný, budete ho musieť vypiť v nemalých dávkach hneď niekoľkokrát denne. Môžete ho užívať pred, alebo aj po jedle. Vždy po jeho konzumácii si však pripravte pohár vody, pretože zelený čaj odvodňuje. Vyšší obsah EGCG ako v čaji je potom možné nájsť v extrakte. U extraktu sa efektívna denná dávka pohybuje už okolo 150 mg.

Ženšen
V boji s obezitou je ženšen vysoko cenený, pretože pôsobí podobne ako kofeín. Zvyšuje pocit energie, podporuje výdrž a vitalitu a ľudia, ktorý ho užívajú pravidelne, potvrdzujú, že sa znižuje chuť k jedlu, a navyše zvyšuje sústredenosť.

odkaz
lipoxal, pr clanok, reklama, nepouzivat

Pomoc priamo z lekárne

Pokiaľ chcete staviť na istotu, vyskúšajte osvedčený prípravok z lekárne. Výživový doplnok Lipoxal Radical vďaka obsahu zeleného čaju a guarany obmedzuje pocit hladu a znižuje chuť k jedlu, a spolu so synefrínom zabezpečuje radikálne spaľovanie tukov. Obsiahnutý extrakt z viniča hroznorodého redukuje celulitídu a teda bojuje proti nevzhľadnej pomarančovej koži na stehnách a zadku. Už to nemusí byť len sen mať krásnu a štíhlu postavu, pretože Lipoxal prináša efektívne riešenie ako zatočiť s nadbytočnými kilami aj nevzhľadnou pomarančovou kožou. Proces chudnutia tak môžete ľahko dotiahnuť do úspešného cieľa a konečne schudnúť.

chyba