Zabodujte na pohovore, aj keď nemáte prax a vaše reakcie nie sú pohotové

Skúsenosti a prax sú na pracovnom pohovore a pre zamestnávateľa dnes najdôležitejšie. Problémom ale je, že práve absolventi stredných a vysokých škôl ich nemajú kde získať, čo v dnešnej dobe obmedzení platí dvojnásobne. V takomto prípade je potom získanie novej práce oveľa náročnejšie.

15.01.2021 11:39
seocentrum pr nepouzivat Foto: ,

My vám ale predstavíme niekoľko zaujímavých vlastností, vďaka ktorým svojho potenciálneho zamestnávateľa oslovíte, aj keď ste toho v pracovnej sfére ešte nemali šancu veľa dosiahnuť.

Preto, ak sa pripravujete na pozíciu, na ktorú nemáte dostatok pracovných skúseností, pustite sa spolu s nami do čítania. Dozviete sa tak všetko potrebné pre vytvorenie dokonalého životopisu, ktorý potom môžete mať neustále po ruke vo svojej novej talianskej koženej kabelke.

Chuť a schopnosť sa rýchlo učiť

Dokončili ste náročné štúdium? Gratulujeme! Vzdelanie dosiahnuté po ukončení vysokoškolského štúdia však ešte zárukou úspechu pre získanie vysnívaného povolania nie je. Možno budete musieť absolvovať kurzy nemčiny v Žiline. Presne tak! Schopnosť sa jednoducho a rýchlo učiť bude od vás vyžadovaná po celý váš život. A to je dobre, pretože nové informácie sú dôležité nielen pre našu kariéru, ale aj mozog a zdravie tela.

Novým veciam sa budete musieť vedieť prispôsobiť aj vo svojom budúcom zamestnaní. Ideálne čo najrýchlejšie, aby ste do zabehnutého kolobehu zapadli bez narušenia chodu organizácie. Ak ste teda presvedčení, že touto schopnosťou disponujete, nezabudnite sa ňou v životopise alebo na pohovore pochváliť. Otvorenosť novým poznatkom a záujem o ďalšie vzdelanie môže byť pre vás výhodou.

Iniciatíva a prispôsobenie sa podmienkam

Ďalšou kvalitou, ktorá by mala byť uvedená vo vašom životopise, je iniciatíva. Na jej potvrdenie vám však slová nestačia, je nutné túto schopnosť deklarovať aj rôznymi projektami, ktoré ste na škole organizovali alebo boli ich súčasťou.

V minulosti sa personalisti na pracovnom pohovore s uchádzačom venovali aj schopnosti pracovať v tíme. Dnes sa ale ukázalo, že práca z domu a pri šálke lahodnej kávy je pre udržanie dobrého zamestnania oveľa dôležitejšia. Samozrejme, byť tímovým hráčom sa dá aj na diaľku. Vedieť sa však prispôsobiť podmienkam, je pre vás ďalšia výhoda.

Typ zamestnania

Veľkým problémom mladých ľudí, prípadne ľudí bez skúseností a praxe je, že sa v beznádeji a z dôvodu nedostatočnej ponuky rozhodnú uchádzať o zamestnanie vo firme, ktorej ponuka a predmet činnosti im vôbec nič nehovoria. Tu je potom problém nielen s praxou, ale aj potrebnými vedomosťami, ktoré sú na výkon práce potrebné.

Aj keď sa viete rýchlo učiť, treba si uvedomiť, že aj zamestnanie, ktoré vás baví a napĺňa, musí byť vykonávané rýchlo a efektívne, čo je z dlhodobého hľadiska, nielen pre mladých ľudí, dosť náročné. Preto si všetko dobre premyslite a pochváľte sa tým, čo je dnes na trhu naozaj potrebné.

chyba