Ako si zaistiť pokoj a bezpečie počas sviatkov

Napriek tomu, že vidiek má svoje neopakovateľné čaro, veľmi veľa ľudí sa rozhoduje pre bývanie v bytoch. A dôvodom nie je len dostupnosť služieb a obrovská infraštruktúra. Veľa ľudí si v meste našlo lepšie platenú prácu a ideálne podmienky na život. Jediné, čo by mohlo tento komfort narušiť, je zlá správa budov.

15.12.2020 19:42
seocentrum, pr nepouzivat Foto: ,

Nielen kvalitné respirátory KN 95 so svojou špeciálnou úpravou a prevedením pre maximálnu ochranu tela pred vírusmi, ale aj starostlivosť o spoločné bytové aj nebytové priestory sú v dnešných časoch veľmi dôležité faktory, ktoré sa neoplatí podceňovať.

Vyberte si dobrú správu budov

Ak sa chcete tešiť z komfortu, ktorý vám vaše bývanie poskytuje, je nutné investovať do kvalitných stavebných materiálov a doplnkov a iného vybavenia. Kolaudačným rozhodnutím však vaše starosti nekončia. O celú budovu alebo bytový komplex sa treba aj starať, čo by mala mať na starosti dobrá správa budov.

Okrem ročného vyúčtovania nájomného by mala zaistiť bezpečnosť v spoločných priestoroch a ich dobrý stav, vďaka čomu sa vyhnete nehodám, znehodnoteniu majetku alebo jeho poškodeniu.

Starostlivosť a údržba sú základ

Prispieť k dlhodobo dobrému stavu spoločných priestorov musí nielen správa, ale aj vy. Pravidelným čisteným a ochranou priestorov pred znehodnotením je to to najjednoduchšie, čo môžete pre svoje pohodlie a bezpečnosť urobiť. Samozrejme, niektoré práce, ako je napríklad kompletné natieranie striech, je dobré nechať na profesionálov.

Odstrániť zo schodov, ktoré sú v prípade vzniku požiaru hlavným únikovým východom, zbytočné prekážky, musíte v prvom rade vy, majitelia bytov. Rovnako ako údržba strechy, je dnes ochrana pred požiarmi v bytových komplexoch veľmi dôležitá, tak ju nepodceňujte. A teraz počas sviatkov pokoja sa na to oplatí myslieť dvojnásobne.

chyba