Maľovanie podľa čísel je zábavou pre všetky vekové kategórie

Máte radi umenie a maľovanie, ale nepovažujete sa za kreatívneho človeka? Či len nemáte dostatok inšpirácie? K tomu, aby ste si doma vytvorili nádherné umelecké dielo, dnes už nemusíte byť profesionálny maliar alebo študent školy s umeleckým zameraním. Jediné, čo potrebujete, je trocha voľného času a špeciálna sada maľovania podľa čísel.

25.11.2020 15:00
vymalujsisam01_pr_clanok_reklama_nepouzivat Foto:

Relax, ktorý ocení každý

Nejednému človeku dokáže dať nabitý pracovný týždeň poriadne zabrať. V takom prípade zrejme každý zatúži po odpočinku a pokojnom sobotnom ráne nad šálkou dobrej kávy. Relax si však dnes môžete dopriať v mnohých podobách a jednou z nich môže byť aj maľovanie podľa čísel na plátno. Je to príjemná, tvorivá aktivita, ktorá vás zbaví pracovného stresu a prebudí vo vás umeleckého ducha, o ktorom ste možno ani nevedeli, že ho máte.

Foto: Vymalujsisam.sk
vymalujsisam02_prclanok_reklama_nepouzivat

Nie je to žiadna veda

Nemajte z maľovania obavy. Maľovanie podľa čísel od vás nevyžaduje žiadne kreatívne idey ani talent na úrovni slávnych umelcov, a práve v tom je jeho kúzlo. Umelcom sa totiž môže stať ktokoľvek z vás. Ako to vlastne funguje? Je to pomerne jednoduché. Princípom je vyfarbovanie obrázku podľa čísel. Každá farba, ktorú obdržíte, má svoje vlastné číslo. Vašou úlohou je nasledovať políčka s týmto číslom. Vďaka tomu tak postupne vytvoríte svoje vlastné umelecké dielo. Je však potreba byť trpezliví, pretože vám to zaberie nejakú tu hodinku. Výsledok bude ale určite stáť za to.

Nič ďalšie dokupovať nemusíte

Jednou z mnohých východ, ktoré maľovanie podľa čísel prináša, je jednoduchosť. Všetko to, čo potrebujete, nájdete v balíčku. Od samotného plátna až po farby a štetce. Jediné, čo vám tak ostáva, je poriadne si pripraviť pracovnú plochu. Najlepšie sa pracuje v upratanom prostredí, takže si na stranu odsuňte všetko to, čo by vás mohlo pri maľovaní obmedzovať.

Taktiež nie je vôbec na škodu zobrať starší obrus alebo nepoužívanú plachtu, ktorou podložíte obraz. Hodí sa to najmä vtedy, ak máte v pláne maľovať na zemi. Vaša podlaha zostane nedotknutá. Samozrejme, po práci nezabudnite poriadne umyť štetce od zvyšnej farby, aby nestuhli.

Aký si zvoliť motív?

Na úplný začiatok je dobré vybrať si taký motív, ktorý spadá do ľahšej kategórie, čo znamená, že jeho tvorba nevyžaduje príliš veľké úsilie. Pokiaľ sa vám táto aktivita zapáči, môžete časom prechádzať na nové, ťažšie motívy. Vďaka tomu sa budete postupne zlepšovať. Náročnosť každého obrázku zistíte tak, že naň kliknete a zobrazíte podrobnosti. Samozrejme, nikto nemá právo vám brániť v odvážnejšej kresbe. Pokiaľ sa teda nebojíte poriadnej výzvy, prejdite rovno na kategóriu strednej náročnosti a pustite sa do toho.

Vybrať si môžete naozaj čokoľvek, aj sami seba

Tým najdôležitejším krokom na ceste za vaším umeleckým dielom je samotný motív. Ponuka je naozaj pestrá a vybrať si tak môžete napríklad klasické obrázky krajiny, diela slávnych maliarov, mapy rôznych miest alebo dokonca aj slávne osobnosti a ich portréty, medzi ktorými nájdete okrem iných i Elvisa Presleyho či Johna Lennona. Okrem toho existuje taktiež možnosť zaslať váš vlastný obrázok, ktorý vám tím špecialistov pretvorí do grafickej podoby. Nutnosťou ale je, aby bola fotka v čo najlepšej možnej kvalite.

Darček, čo poteší každého

Foto: Vymalujsisam.sk
vymalujsisam03_pr_clanok_reklama_nepouzivat
To, že je maľovanie podľa čísel výhodnou investíciou, je jasné. Ale za zmienku určite stojí aj fakt, že táto kreatívna zábava môže skvelo poslúžiť ako darček pre každého. Či už ide o Vianoce a malé deti, alebo novomanželov a ich svadobný dar. Malé deti sa zabavia pri vymaľovávaní zvieratiek a zamilovaný pár si spríjemní svoje prvé spoločné dni pretváraním ich svadobnej fotky do úplne novej podoby.

Či už sa rozhodnete darovať deťom pod stromček plátno a farby, alebo potešíte svojich známych pri ich najšťastnejšom dni, s maľovaním podľa čísel im rozhodne doprajete hodiny spokojnej relaxácie.

chyba