Vyberáme granuly pre psov. Vieme ako na to?

Možno sa nám niekedy zdá, že vybrať krmivo pre nášho miláčika – psa, je banálnou záležitosťou. Nákup granúl veľakrát spojíme s ostatnými nákupmi a vybavovačkami, aby sme doplnili zásoby. Nemali by sme však výber krmiva pre psa podceňovať, lebo nie každá strava je pre nášho psa vhodná, hoci by si na nej akokoľvek pochutnával. Bohatý výber granúl neznamená automaticky aj kvalitu a určite by sme mali vyberať krmivo pre psa v obchodoch na to určených a nie v bežnom supermarkete.

18.11.2020 09:00
panakei_pr_clanok_reklama_nepouzivat Foto: ,

Dôležité kritériá pre výber správnych granúl: vek, kondícia a životný štýl

Určite ste už videli nejednu reklamu na rôzne značky krmiva či granúl pre psov a možno ste si povedali, že prečo nie? A po čase ste zistili, že granuly vášmu psovi nechutia ako na začiatku alebo mu spôsobujú zdravotné problémy.

Dôležitými faktormi pri výbere krmiva pre psov je vek a zdravotný stav nášho psa. Ako teda vybrať najlepšie krmivo pre psov? Každé plemeno má špecifické požiadavky na zloženie granúl a treba brať do úvahy aj fakt, či máme doma šteniatko, dospelého psa alebo psa v seniorskom veku. Šteniatka potrebujú granuly bohaté na vitamíny a minerály, ktoré podporujú zdravý rast a vývoj organizmu a kostí. Dospelí psi vyžadujú hlavne stravu bohatú na vitamíny a antioxidanty, ktoré podporujú imunitný systém. Starší psi majú väčšinou problematické trávenie a menej pohybu, preto sú pre nich najvhodnejšie granuly s nízkym obsahom tuku.

Granuly pre psov s citlivým trávením

Bohužiaľ, v súčasnosti čoraz viac zvierat trpí rôznymi chorobami, ktoré sú podobné tým ľudským. Niekedy sa príznaky prejavia v rannom veku psíka, inokedy až postupne, v dospelosti alebo v seniorskom veku psa.

Ak máme doma psa, ktorý trpí tráviacimi problémami z akýchkoľvek dôvodov, treba jeho zdravotnému stavu prispôsobiť aj stravu. Vhodnými by mohli byť napríklad granuly pre psov s citlivým trávením alebo potravinovou alergiou.

Buďte vnímaví na potreby svojich domácich miláčikov a doprajte im granuly či krmivo v tej najvyššej kvalite.

chyba