Zápas roka rozhodne o všetkom: Doletia sokoli na EURO?

Po semifinále baráže o postup na EURO, kde slovenská seniorská reprezentácia vyradila Írsko, je tu už len posledný krok.

12.11.2020 00:00
tipsport, pr clanok, reklama, nepouzivat

Od účasti na najbližších majstrovstvách Európy delí sokolov len jediná výhra nad ďalším ostrovným súperom – Severným Írskom! Bude v silách zverencov trénera Tarkoviča zvládnuť túto poslednú a zároveň veľmi ťažkú prekážku? Bookmakeri najväčšej komunity tipérov počítajú s nesmierne vyrovnaným priebehom. Tipnite si na túto mimoriadnu bitku aj prostredníctvom live stávok! Pridajte sa k najväčšej tipérskej komunite ešte dnes, získate 20 EUR zadarmo na prvé stávky a vstupný bonus až 4 000 EUR!

Naposledy sa títo sokovia stretli v priateľskom stretnutí takmer pred štyri a pol rokom. V Trnave sa obaja rozišli zmierlivo (0:0). Teraz sa však bude jednať o úplne odlišný a významnejší zápas. Budeme svedkami ďalšej bezgólovej bitky s kurzom 6,04?

K ostrovnému súperovi sa vyjadril aj pilier obrany sokolov a takisto aj pražskej Sparty Dávid Hancko, ktorého postup na EURO je zatiaľ najvyššou futbalovou métou, na ktorú môže dosiahnuť: „Nepochybne do svojej hry pridávajú viac futbalovosti než v minulosti. Húževnatý štýl, ktorý majú ostrovania zažitý, ale stále platí: nakopávané centre do vápna, množstvo tvrdých súbojov vo vzduchu. Musíme sa pripraviť na to, že si s nimi poriadne zaskáčeme. Niečo podobné som teraz zažil so Spartou v Škótsku v Európskej lige na Celticu. Severní Íri vychádzajú z pevnej defenzívy.“

Hrá sa na jeden zápas – ovplyvňuje to taktiku?

„Môžeme sa na to pozrieť z dvoch strán. Keď už sa dopustíme fatálnej chyby, môže sa stať, že už nebude čas ju napraviť. Pokiaľ ale zápas zvládneme, odveta nám chýbať nebude. Napríklad bude stačiť jeden jediný gól. Viete čo, ani nemusí byť pekný. Čaká nás jednoducho veľká bitka, rozdáme si to na férovku,“ uvádza Hancko.

Hráči spod Tatier v základnej skupine kvalifikácie na EURO skončili na 3. pozícii s 13 bodmi a so skóre 13:11 za Walesom a Chorvátskom. Severné Írsko skončilo na rovnakom mieste a s identickým počtom bodov (9:13). Pred ním boli len reprezentácie Holandska a Nemecka. Dvadsať najúspešnejších z kvalifikácie postúpilo na turnaj priamo a následne si baráži v dvojiciach zmeralo sily 16 mužstiev. Do finále sa ich dostalo ďalej osem a z nich štyria najlepší získajú posledné miestenky na EURO.

Forma týchto dvoch protagonistov nie je príliš lichotivá. Vo svojich skupinách Ligy národov sú obaja na poslednom mieste len s jediným získaným bodom.

odkaz
tipsport, pr clanok, reklama, nepouzivat

Ako to vidia tipéri?

Najväčšia komunita tipérov si nie je úplne istá, ale o niečo viac verí domácim reprezentantom.

Napríklad tipér mrthemagical a v analýze s kurzom 3,58 predpokladá po 90. minútach nerozhodný stav a súčasne, že padnú menej ako 4 góly: „V tomto zápolení ide obom o nesmierne veľa. Ani jeden z tímov nemá vysloveného strelca a budú vychádzať zo zabezpečenej defenzívy. Práve z toho vychádza môj tip, pretože sa nikto z nich nebude prehnane tlačiť do ofenzívy. Vidím to na bitku na istotu,“ vysvetľuje svoju domnienku tipér.

Kto sa bude po záverečnom hvizde rozhodcu radovať a oslavovať postup na tento prestížny európsky turnaj?

Pridajte si finálový zápas o EURO na tiket v Tipsporte. Zaregistrujte sa a po novom dostanete až 20 EUR zadarmo na prvé stávky a vstupný bonus až do výšky 4 000 EUR!

chyba