Kolobežka si získava čoraz väčšiu priazeň, nadchne aj vás?

Hľadáte ekologickejší variant prepravy, ktorý vám zlepší kondíciu, zapojí celé telo a pomôže spáliť aj kalórie? V tom prípade siahnite po kolobežke, tá totiž všetko z toho spája a navyše ponúka aj oveľa viac. Nie je pochýb o tom, že je obľúbená medzi deťmi, čoraz viac si však získava aj priazeň dospelých.

30.04.2020 09:20
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Kolobežka už dávno nie je len výsadou detí. Urýchľuje presun, napomáha v budovaní kondície a je šetrná k životnému prostrediu. Navyše je aj veľmi spratná a nemáte problém ju kamkoľvek presúvať. Výhod spojených s kolobežkovaním je viacero, tieto tri patria ale k tým najhlavnejším:

1. Neobmedzenosť pohybu a rýchly presun

Kolobežka bude vynikajúcim spoločníkom aj v meste. Netrápte sa viac obmedzujúcimi dopravnými spojmi, táto alternatíva vám ponúka expresný presun bez akéhokoľvek vyčkávania na autobus či inú mestskú linku. Oceniteľné je ale najmä to, že ide o ekologickejšiu formu dopravy. Značnou výhodou oproti bicyklu je však predovšetkým to, že je oveľa jednoduchšie ju odložiť a nie je potrebné vyhľadávať špeciálne miesto, ako tomu býva zvykom pri bicykli.

2. Jednoduchá manipulácia

To, čo ste za kolobežku považovali kedysi, dnes už je minulosťou. Zabudnite na náročné skladanie, výroba súčasných modelov stavia na jednoduchosť, nijako ale nepoľavuje na spracovaní a samotnom dizajne. Kolobežky sú dnes absolútne trendovou záležitosťou a výber spomedzi rôznych prevedení nie je vôbec obmedzujúci. Či už hľadáte detskú kolobežku alebo tú pre vás, obe vám uľahčia presun. Kolobežku ocení aj dieťa, keďže nejde o náročnú aktivitu a poteší sa aj rodič, nakoľko spojil zábavu so športovaním.

3. Pohybová aktivita, z ktorej môžete vyťažiť maximum

Ak vás odrádza to, že týmto nenáročným pohybom nič nezískate, výrazne sa mýlite. Nielenže si zapojíte brušné svalstvo ale aj svalstvo dolných a horných končatín. Zabudnete aj na starosti s boľavou chrbticou, výrazne si zlepšíte kondičku, no oceníte ale aj to, že s kolobežkou sa dá taktiež aj efektívne schudnúť.

Tieto výhody hovoria jednoznačne v prospech kolobežky. V neposlednom rade však netreba zabúdať, že ide najmä o formu zábavy, s ktorou si zlepšíte náladu a prevetráte hlavu. Kedy vyskúšate benefity kolobežky aj vy a vrátite sa do starých dobrých detských čias?

chyba