Ktoré outdoorové aktivity zvýšia vaše mozgové kapacity?

Moderný rytmus života dnes s veľkým počtom negatívnych faktorov vedie k psychickému stresu a oslabeniu imunity. Ak sa však chce človek v tomto „mori“ naučiť plávať, byť odolný voči stresu a zostať vo fyzicky dobrej kondícii, mal by si pre relaxáciu zvoliť rôzne aktívne formy odpočinku. Nie je to ale až tak jednoduché, pretože to, čo si môžete vybrať, závisí od miesta vášho bydliska, stupňa fyzickej zdatnosti alebo záujmov konkrétnej osoby.

18.04.2020 00:00
seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Existuje však veľmi nenáročná a jednoduchá činnosť, ktorej sa pri dodržaní všetkých pravidiel a aktuálnych zásad, môžete venovať takmer všetci. Stačí si do teplého počasia obliecť pohodlné kraťasy a premeniť plán na realitu. Rôzne outdoorové aktivity vás postavia na nohy a pomôžu zabudnúť na všetok stres.

Patrí sem napríklad:

v zime lyžovanie, korčuľovanie alebo snowboarding;
turistika, vodné športy a jazda na koni;
športové hry (dnes ideálne doma na svojom dvore a pri obmedzenom počte spoluhráčov);
rybárčenie alebo poľovníctvo;
jazda na bicykli;
beh;
plávanie;
tanec;
fitness a joga, ktorým sa tiež môžete venovať aj doma.

Dôležitý je čerstvý vzduch, možno dobré kresadlo na rýchle založenie ohňa pre opekanie chutných pokrmov a priestor na takéto príjemné a pre telo prospešné aktivity.

Pozitívne vlastnosti outdoorových aktivít

Výhodou zvýšeného pohybu a množstva aktivít vykonávaných v exteriéri a prekrásnej prírode, je rýchlejšie prekrvenie celého tela, vďaka ktorému sa ľahšie naladíte nielen do práce, ale aj iných dôležitých aktivít. Je to spôsobené skutočnosťou, že telo po pohybe a cvičení je v dobrej kondícii a mozog je úplne odpojený od pracovných problémov.

Podporujete tým tiež svoje ****emocionálne zotavenie a zlepšujete náladu****. Proces obohatenia krvi kyslíkom má pozitívnu úlohu v dôsledku dlhodobého vystavenia organizmu čerstvému vzduchu.

Takúto dovolenku, poistenú pohodlným ubytovaním v Oščadnici, si môžete naplánovať úplne všetci, bez ohľadu na vek alebo stupeň fyzického rozvoja. Najdôležitejšie je, si nájsť činnosť a miesto, ktoré sú pre vás vhodné.

Kolektívne hry prispievajú k súdržnosti v tíme a poskytujú príležitosť na vlastný rozvoj. Pobyt v prírode vám dodá nové sily a zvyšuje pracovnú kapacitu.

Nevýhodou všetkých druhov outdoorových aktivít je možno riziko zranenia, preto buďte opatrní.

Pozitívny výhľad na svet okolo nás

Aktívny životný štýl človeka prispieva aj k rozvoju dôležitých zručností, osobných kvalít alebo potrebných zručností pre prácu a život v náročnej spoločnosti. Vaše schopnosti sa aj vďaka takýmto záľubám zlepšujú, zvyšuje sa vaša sebaúcta, vytvára sa pozitívny výhľad na svet okolo vás, čo je dnes veľmi dôležitý bod, ktorý vás bude „držať nad vodou“.

chyba