Na čo prihliadať pri výbere pánskej košele

Možno sa vám zdá, že muži to majú ohľadom obliekania oveľa jednoduchšie než ženy. Kým žena potrebuje na každú spoločenskú udalosť iné šaty mužom stačí jeden oblek, košeľa, viazanka a topánky. S týmto outfitom si podľa všeobecného názoru úplne vystačia. Chyba. Mylný názor, ktorý na verejnosti zovšeobecnel je vzdialený od skutočnosti.

15.10.2019 11:47
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Pánske košele

Vybrať si vhodnú košeľu na spoločenskú udalosť môže byť niekedy dosť náročné. Košele sú rôzne – košeľa so vzorom, jednofarebná alebo košeľa s jemným vzorom, ale aj pánske košele s dlhým rukávom, či krátkym. To nespomínam rôzne druhy golierov

Druhy golierov

Klasický golier– najpoužívanejší. Môže sa nosiť aj bez viazanky.
Široký golier– tento typ sa nosí len s viazankou, ktorá sa uviaže na široký uzol
Button – down golier – konce goliera sú pripnuté gombičkami o košeľu. Nie sú vhodné na slávnostné udalosti, ale sú ideálne na neformálnu akciu. Nosia sa bez viazanky s rozopnutým prvým gombíkom
Club collar – golier, ktorý nemá ostré uhly – jeho špičky sú zaoblené. Ide o neformálny typ goliera a tieto košele sú vhodné na menej formálne udalosti.

Záleží aj na strihu

Košeľa je dôležitou súčasťou pánskeho oblečenia, preto by vám mala sadnúť. To že poznáte svoje číslo je výborné, ale mali by ste poznať aj strih, ktorí vám sadne.

Body fit– tento strih sa hodí hlavne mužom so štíhlou postavou. Tento typ môže byť v páse mierne zúžený. Ak sa venujete kulturistike, alebo máte väčšie brucho v tejto kategórii nehľadajte.
Slim fitpánske slim košele sú vhodné pre štíhlejších pánov. Oproti predchádzajúcemu strihu je trochu voľnejšia. Košeľa nemá byť na vás obtiahnutá, ale môže kopírovať siluetu vašej postavy. Hodí sa pre mužov, ktorí majú štíhlu, alebo atletickú postavu.
Regular fit – ak ste silnejší a potrebujete v istých partiách tela voľnejšie oblečenie prezrite si košele s týmto strihom.

Tak vidíte, okrem farby a vzoru košele treba brať ohľad aj na ďalšie faktory, ktoré môžu váš celkový zovňajšok úplne pokaziť, ale aj zdokonaliť. Vybrať si košeľu, ktorá vám bude sedieť veľkosťou, strihom, bude mať vhodný golier a aj farbu môže byť niekedy naozaj ťažké.

chyba