Mattoni prechádza na zelenú

Skupina Mattoni 1873 okolo materskej spoločnosti Karlovarské minerální vody (KMV) pokračuje v zodpovednom prístupe v podnikaní a v strategickej ceste k cirkulárnej ekonomike. Minerálne vody značky Mattoni prechádzajú do jednotných obalov zelenej farby, ktoré spĺňajú základné predpoklady na efektívnejšiu recykláciu.

14.10.2019 00:00
mattoni, PR článok, nepoužívať Foto:

Na slovenskom trhu portfólio značky Mattoni zahŕňa 15 ochutených a 3 neochutené minerálne vody. Doteraz boli na pultoch fľaše dostupné v 5 rôznych farbách. Nové obaly značky Mattoni, dostupné od leta tohto roku, nájdete už len vo fľašiach svetlozelenej far­by.

Menší počet farieb je jedným zo základných predpokladov pre efektívnejšiu recykláciu. Najlepšie recyklovateľný PET pochádza z čírych, modrých alebo zelených fliaš. Práve preto značka Mattoni znižuje počet používaných farieb a všetky fľaše prezliekla do zelenej. Nové obaly sú rovnako ako predošlé 100% recyklovateľné, a to vrátane vrchnákov a etikiet.

Zelená jednotná farba nie je jediným krokom značky k udržateľnosti. Mattoni 1873 od roku 2012 doplnili kamiónovú prepravu vlakmi, vďaka čomu uľahčujú ovzdušiu o 2 227 kamiónov ročne a ako prví odštartovali výrobu fliaš s obsahom 50 % recyklovaného plastu (ePET).

Na Slovensku zákon o zálohovaní jednorazových obalov nadobudne účinnosť od 1. januára 2020. V Českej republike sa Mattoni 1873 stalo zakladajúcim členom platformy Zálohujme.cz. Dobre organizovaný systém zálohovania dokáže v prípade PET fliaš vyzbierať až 98 % obalov. Vyzbierané PET fľaše predstavujú čistý a kvalitný materiál využiteľný pri výrobe nových fliaš, čím sa výrazne znižuje potreba nového PET materiálu.

Foto: PR servis
mattoni, PR článok, nepoužívať
chyba